Lectură de un minut

30 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Shein ar putea deveni cea mai valoroasă companie chineză listată vreodată la bursa din SUA

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Compania chineză de modă ultra-rapidă intenționează să intre pe bursa din SUA înainte de sfârșitul anului, ceea ce ar face din Shein cea mai valoroasă companie chineză listată la bursa din SUA.

Sursa foto: Shutter

Shein face primul pas în cadrul ofertei publice inițiale (IPO). Compania chineză de modă ultra-rapidă a depus actele la Securities and Exchange Commission (SEC) pentru a lansa o ofertă publică inițială la New York și se așteaptă să intre pe bursa americană înainte de sfârșitul anului, potrivit moda.es.

Astfel, compania evaluată la 60 de miliarde de dolari, ar putea deveni compania chineză cu cea mai mare evaluare care va fi listată la bursa din SUA. Deocamdată, podiumul este deținut de compania chineză de ride-hailing Didi Global, evaluată la 68 de miliarde de dolari, după ce s-a listat în 2021 la New York, deși a fost retrasă de la tranzacționare la New York un an mai târziu.

Totuși, IPO-ul său ar urma să aibă loc într-o perioadă de tensiuni între Statele Unite și companiile chineze, din cauza reglementărilor tot mai numeroase impuse de Washington companiilor chineze, care au încetinit IPO-urile din această țară.

În plus, camera inferioară a țării a pus în centrul atenției pure player-ul chinez, despre care susține că ar putea încălca Legea privind protecția uigurilor împotriva muncii forțate (Uflpa) prin utilizarea bumbacului provenit de pe câmpurile unde uigurii sunt supuși la muncă forțată.

Înființată în 2008 de antreprenorul chinez Chris Xu, Shein a fost una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din ultimii ani. Grupul a încercat deja să facă saltul la bursă în 2020 cu Bank of America, Goldman Sachs și JPMorgan, dar în cele din urmă și-a oprit planurile din cauza incertitudinii și a escaladării tensiunilor dintre China și Statele Unite.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shein ar putea deveni cea mai valoroasă companie chineză listată vreodată la bursa din SUA