Lectură de un minut

26 Jun 2023 - Știri și Noutăți

Chinezii de la Shein copiază modelul de afaceri Zalando. Retailerul va începe să comercializeze și alte branduri

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Shein se transformă în marketplace: magazinul online chinezesc de îmbrăcăminte a început să comercializeze produse de la mărci terțe, cum ar fi Skechers.

Sursa foto: Shutter

O gamă mai largă de produse și livrare mai rapidă

Shein este cunoscută mai ales pentru hainele sale low-cost, pe care le produce cu o viteză fulminantă. Din ce în ce mai mult, se adaugă și alte gadgeturi (precum carcase pentru smartphone-uri, tapet adeziv și chiar "aparate de uz casnic, cum ar fi mașini de spălat portabile"). Magazinul online explică faptul că și clienții cer din ce în ce mai mult o varietate de produse, potrivit RetailDetail.eu.

Acesta este motivul pentru care Shein devine o "platformă integrată", care se asociază, de asemenea, cu o selecție de mărci globale. Piața de desfacere a fost lansată recent în Brazilia și în Statele Unite, dar în lunile următoare modelul va fi extins și pe alte piețe.

Au fost deja semnate acorduri cu marca de încălțăminte Skechers și cu produsele de alăptare Lansinoh. Shein spune, de asemenea, că lucrează cu "buticuri globale multibrand" pentru a adăuga alte produse pe platformă.

Potrivit companiei Shein, acest lucru îi va permite nu numai să aibă o "gamă mult mai largă de produse și categorii", ci și să livreze mult mai rapid. Deși compania plănuiește să deschidă fabrici în Brazilia, Mexic și India, cea mai mare parte a producției se realizează în prezent în China.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Chinezii de la Shein copiază modelul de afaceri Zalando. Retailerul va începe să comercializeze și alte branduri