Lectură de 2 minute

25 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Shein a încheiat un parteneriat cu Forever 21. Retailerul chinez va avea acces la peste 400 de magazine fizice

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Aplicația chineză de fast-fashion Shein și lanțul american de modă Forever 21 au încheiat un parteneriat strategic. Un câștig pentru companiile implicate, dar nu neapărat pentru industria modei sau pentru planetă, spun criticii.

Sursa foto: Shutterstock

Shein va prelua o participație de o treime din Sparc Group, proprietarul Forever 21 de la relansarea lanțului de modă în 2020. La rândul său, Sparc Group va deveni, de asemenea, un acționar minoritar al Shein. Companiile intenționează să colaboreze îndeaproape pentru a-și extinde aria de acoperire pe piața modei - inițial din SUA -, relatează presa americană, potrivit retaildetail.eu.

Mai exact, Shein va începe să folosească magazinele fizice ale Forever 21 ca hub-uri pentru livrarea și preluarea comenzilor online. Aplicația chineză va deschide, de asemenea, departamente shop-in-shop în magazinele lanțului american de fast-fashion. La rândul lor, colecțiile Forever 21 vor deveni disponibile în aplicație. Un câștig clar pentru ambii parteneri.

Shein va avea acces la peste 400 de magazine fizice în SUA

Shein a vândut anterior unele mărci terțe - inclusiv Skechers - și a experimentat magazinele fizice de tip pop-up, dar acest acord pare să anunțe o nouă etapă în cucerirea aplicației chineze de modă, care pretinde acum că are 150 de milioane de utilizatori la nivel mondial. Jucătorul online va avea în curând acces la peste 400 de magazine fizice în SUA, situate în principal în centre comerciale populare.

Ambii jucători din domeniul modei vizează un public similar de cumpărători tineri, la modă și atenți la preț. Împreună, ei ar putea duce la o scădere și mai mare a prețurilor. Acesta este motivul pentru care observatorii sunt, de asemenea, critici față de această tranzacție. Fast fashion are un impact uriaș asupra mediului: Shein lansează până la 1.000 de piese noi în fiecare zi, ceea ce creează, de asemenea, un munte inevitabil de deșeuri. Hainele ultra ieftine sunt adesea produse în condiții de muncă îndoielnice. În plus, aplicația chineză este implicată într-o serie de procese privind drepturile de autor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Shein a încheiat un parteneriat cu Forever 21. Retailerul chinez va avea acces la peste 400 de magazine fizice