Lectură de 3 minute

30 Nov 2023 - Știri și Noutăți

SGR în România: Kaufland vrea să instaleze noi echipamente de colectat ambalaje în peste 30 de magazine

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Kaufland România anunță că rețeaua sa de magazine este pregătită pentru Sistemul Garanție-Returnare (SGR), care a intrat în vigoare pe 30 noiembrie 2023
 

Sursa foto: Kaufland România

SGR are ca scop creșterea gradului de reciclare în România și presupune introducerea unei garanții de 50 de bani pentru fiecare recipient inscripționat cu simbolul „Ambalaj cu garanție” din sticlă, plastic sau metal (cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l). Clienții vor putea recupera garanția când returnează recipientul la un centru de colectare.

Kaufland a introdus automate de colectare a ambalajelor în toate magazinele sale, încă din 2021. Astăzi, majoritatea unităților dispune de cel puțin două astfel de echipamente, asigurând un proces eficient și accesibil de returnare pentru clienți.

Investițiile companiei de peste 16,5 milioane de euro în automatele de colectare din ultimii trei ani, evidențiate în raportul anual de sustenabilitate, subliniază angajamentul Kaufland pentru practicile ecologice și responsabilitatea față de mediu. Mai mult, în urma unei investiții de peste 7 milioane de euro, compania plănuiește să dubleze capacitatea de colectare și stocare a deșeurilor pentru cel puțin alte 30 de magazine.

Rețeaua națională cuprinde 172 de hipermarketuri echipate cu 359 de automate, unde clienții pot returna ambalajele din PET, sticlă și aluminiu. Cel mai mare echipament de colectare separată a deșeurilor din România se află în parcarea magazinului Kaufland Barbu Văcărescu din București. Acesta are șase guri de colectare și o capacitate de stocare temporară de 60.000 de ambalaje, de trei ori mai mare decât a celorlalte echipamente. În perioada următoare, Kaufland își propune să echipeze minimum 30 de magazine cu noi automate, prevăzute cu patru guri de colectare și o capacitate de stocare de 40.000 de ambalaje.

Cu ajutorul automatelor, aproape 29.000.000 de ambalaje au fost colectate între ianuarie și octombrie 2023, ilustrând succesul inițiativei și răspunsul pozitiv al clienților. Testarea sistemului în cadrul „Săptămânii Reciclării” a setat un record un record de 11.200.000 de recipiente colectate la nivel național, demonstrând capacitatea rețelei de a gestiona un volum mare de ambalaje.

Prin campania „Reciclezi și Salvezi”, Kaufland continuă să încurajeze reciclarea în rândul clienților. Pe lângă rambursarea garanției de 50 de bani, clienții primesc un voucher de 10% reducere pentru fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent dacă acestea au sau nu simbolul „Ambalaj cu garanție”. Cuponul poate fi folosit pentru achiziționarea unui produs din categoria menționată în revista săptămânală sau pe www.kaufland.ro.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 172 de magazine în România. În 2023, Kaufland România a primit pentru a cincea oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  SGR în România: Kaufland vrea să instaleze noi echipamente de colectat ambalaje în peste 30 de magazine