Lectură de 2 minute

05 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Schimbări la vârful Lidl. Retailerul își reorganizează structura de management

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Retailerul alimentar Lidl își reorganizează structura de management din Germania, în încercarea de a accelera procesul decizional și de a eficientiza operațiunile, potrivit unor rapoarte.

Sursa foto: Lidl

Cotidianul Handelsblatt a relatat despre Christian Härtnagel, șeful Lidl Germania, că va rămâne în funcție, dar a fost desemnat un adjunct, Jan Bock, care a deținut anterior rolul de șef al departamentului de achiziții la Lidl International, potrivit ESM.

În altă ordine de idei, un fost director al Lidl, Arnd Pickardt, care a părăsit compania de tip discount pentru Tchibo în 2018, a fost numit un nou membru al consiliului de administrație al Lidl.

Structura regională de conducere

În ceea ce privește managementul regional, în loc de șase directori generali care acoperă Germania, Lidl va avea doi de acum înainte - Andreas Liepka, care se va ocupa de regiunea de nord, și Christian Steimle, care se va ocupa de regiunea de sud, care se va alătura grupului de la Lidl Elveția.

Trei manageri se retrag din funcțiile lor - Dominika Kubisch, care a deținut o funcție de conducere în domeniul achizițiilor, Maximilian Wiedmann de la divizia imobiliară a grupului și Benny Klein, manager regional. Potrivit grupului, acestora le vor fi atribuite noi roluri în cadrul companiei.

Raționalizarea structurilor

Prin aceste schimbări, Lidl face "pași consecvenți pentru a scurta procesele de luare a deciziilor, pentru a raționaliza structurile și procesele și pentru a alinia compania în ansamblu pentru viitor", a declarat Härtnagel.

Härtnagel a adăugat că piața germană este acum în mare parte "saturată", însă câteva oportunități geografice sunt încă evidente, iar discounterul deținut de Schwarz Group intenționează să deschidă în jur de zece până la 15 noi filiale în Germania pe an.

Citeste si:
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Schwarz Group, proprietarul Lidl și Kaufland, investește 200 de milioane de euro în extinderea online a celor două lanțuri de magazine
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Schimbări la vârful Lidl. Retailerul își reorganizează structura de management