Lectură de 2 minute

07 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, românii optează din ce în ce mai mult pentru sushi, pe lângă tradiționalele cadouri, conform unei analize Glovo, platforma multi-categorie care oferă acces la o varietate mare de produse, cu livrare rapidă. Preparatul culinar originar din Japonia este una dintre cele mai populare alegeri, comenzile pentru sushi înregistrând o creștere aproape dublă în comparație cu o zi obișnuită. 

Sursa foto: Glovo

Pe lângă sushi, bucătăria grecească, pizza și alte preparate asiatice se numără printre opțiunile populare ale românilor pentru a celebra această zi specială.

România ocupă locul întâi în lume la comenzile de flori de 8 Martie

Românii sunt fruntași la comenzile de flori de Ziua Femeii, situându-se pe locul întâi la nivel mondial, din cele 25 de țări în care operează Glovo. Totodată, per total, anul trecut s-au clasat pe locul doi în lume la numărul de comenzi plasate, conform celor mai recente date Glovo.

Printre cele mai căutate flori de 8 Martie se numără lalelele, trandafirii și irisul. În plus, topul florilor comandate pe parcursul întregului an este format din trandafiri, lalelele și frezii.

Cluj-Napoca, pe locul 4 în regiunea Europei de Sud-Est la numărul de comenzi de flori de Ziua Femeii

Orașele în care au fost efectuate cele mai multe comenzi de flori de 8 Martie sunt București, Cluj-Napoca și Constanța, urmate de Brașov, Timișoara și Iași. Bucureștiul este situat pe locul întâi la nivel global privind comenzile de flori de Ziua Femeii, depășind astfel orice alt oraș din lume în care este activă platforma Glovo, inclusiv capitale precum Madrid sau Roma.

În același timp, Cluj-Napoca ocupă locul 4 după numărul de comenzi în regiunea Europei de Sud-Est, în timp ce Constanța ocupă locul 5, iar Brașovul locul 15, toate depășind câteva mari capitale europene, printre care și Lisabona.

Cel mai creativ buchet de flori

Mai mult, titlul celei mai creative comenzi de flori îi revine unui utilizator din București, care a comandat anul trecut 60 de lalele albe și o singură lalea roșie. Tot în Capitală s-a livrat anul trecut și cea mai scumpă comandă de 8 Martie, un utilizator cheltuind 400 de euro pe flori de Ziua Femeii.

Cu ocazia zilei de 8 martie, utilizatorii Glovo pot găsi deja în aplicație o secțiune specială denumită „Ziua Femeii”, în care pot descoperi o selecție variată de florării, drogherii, cofetării și magazine specializate de unde pot comanda ușor cadouri cu livrare rapidă.

Citeste si:
e-Mobility Rentals extinde parteneriatul cu Glovo: câte vehicule electrice cu baterii interschimbabile vor folosi livratorii
e-Mobility Rentals extinde parteneriatul cu Glovo: câte vehicule electrice cu baterii interschimbabile vor folosi livratorii

Glovo este una dintre cele mai importante aplicații de livrare din mai multe categorii care conectează utilizatorii cu companii și curieri, oferind servicii la cerere de la restaurante locale, supermarketuri și magazine. Fondată în 2015 la Barcelona, operează în 25 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii, pe primul loc în lume la comenzi de flori pe Glovo, de 8 martie