Lectură de 3 minute

21 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Românii cumpără mobilier de lux din Italia: agenția Dedalo vizează o creștere cu 20% a cifrei de afaceri

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Dedalo Agency, agenție de reprezentanță pentru mobilierul italian premium, vizează în 2023 creșterea cifrei de afaceri până la nivelul de 700.000 de euro, adică o valoare a produselor vândute de peste 10 milioane de euro. 

Sursa foto: Dedalo Agency/ Birou Selly

În primele patru luni ale acestui an piața de mobilier a trecut printr-un blocaj, cu vânzări în scădere pe fondul situației economice generale, caracterizată prin inflație crescută, care a atins 16,4% în ultimul trimestru din 2022 și 14,5% în primul trimestru al acestui an. Deși prima parte a anului a debutat timid, am înregistrat o creștere a vânzărilor în perioada mai-august, iar acum obiectivele noastre sunt de majorare cu 20% a cifrei de afaceri față de anul trecut”, adaugă antreprenoarea.

Teodora Lazăr, fondatoarea agenției de reprezentare Dedalo

O analiză a pieței de mobilier realizată de Dedalo Agency pe baza datelor statistice oficiale arată că, în contextul economic dificil, producția internă de mobilier din primele opt luni din 2023 s-a situat la 87% față de nivelul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, în vreme ce importurile de mobilă (inclusiv corpuri de iluminat și alte accesorii) s-au cifrat la 664,6 milioane de euro în primele cinci luni ale anului, față de 656 de milioane de euro în perioada similară din 2022.

Piața de mobilier a fost afectată și de scăderile din domeniul rezidențial. Vânzările de apartamente au scăzut, la nivel național, în primele opt luni ale acestui an, la 86.000 față de 114.000 în aceeași perioadă a anului trecut. La nivelul Bucureștiului, vânzările de apartamente au ajuns la aproape 28.000 de unități în perioada ianuarie-august 2023, comparativ cu 35.500 în perioada similară a anului trecut.

Agenția de reprezentare Dedalo vizează utilizatori finali și clienți instituționali din domeniile HoReCa, office și rezidențial. Pentru toate categoriile de clienți, agenția oferă soluții și expertiză, de la analiza costurilor și recomandări de produse și până la asistență permanentă pe durata execuției, logistică și montaj. Colaborările agenției Dedalo sunt variate, de la proiecte de anvergură din industria ospitalității la proiecte independente de hoteluri, resorturi, restaurante, baruri, precum și birouri și spații comerciale. Prin divizia Project Management Rezidențial, Dedalo oferă servicii la cele mai înalte standarde pentru proiecte rezidențiale medium-high și proiecte custom-made.

Teodora Lazăr a fondat Dedalo Agency, agenție de reprezentanță pentru mobilierul italian premium, în anul 2008. Teodora a luat decizia de a fonda Dedalo datorită pasiunii ei pentru designul italian, cultivată timp de doi ani în departamentul de marketing al unei companii de design de produs pe segmentul premium din Pordenone (Italia).

În 2010, Teodora s-a mutat la Roma, de unde a extins portofoliul Dedalo, ajungând de la trei companii reprezentante în 2008 la peste 28 de fabrici în 2023, ale căror produse premium le-a adus, în exclusivitate, pe patru piețe – România, Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. Printre producătorii reprezentanți de Teodora Lazăr prin Dedalo se numără Calligaris, Ditre Italia, Sangiacomo, Meson’s, Connubia, Tooy, Slamp, Ethimo, Il Fanale, Alea Office, Kastel. Dorelan, Giorgio collection, Etc.

Citeste si:
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu
ROCA Industry cumpără producătorul de uși Workshop Doors pentru 30 de milioane de lei și ajunge la 9 companii în portofoliu

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Românii cumpără mobilier de lux din Italia: agenția Dedalo vizează o creștere cu 20% a cifrei de afaceri