Lectură de 6 minute

13 Dec 2022 - Știri și Noutăți

Romanian Agri Trade Summit, primul Eveniment Internațional de Agribusiness din România, are loc la București pe 22 februarie 2023

Advertorial

Abonează-te pe  

Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piaÈ›a dinamică a Agribusiness-ului È™i beneficiază de participarea specială a lui Cezar Gheorghe - Analist, Expert în comerÈ›ul cu cereale. 

Sursa foto: Romanian Agri Trade Summit

Romanian Agri Trade Summit este organizat de AgriColumn È™i Godmother È™i propune un model inedit de eveniment în industrie, combinând în aceeaÈ™i zi sesiuni de paneluri de discuÈ›ii pe teme de impact în Agribusiness cu o secÈ›iune extinsă de expoziÈ›ie.

Romanian Agri Trade Summit îÈ™i propune să devină un eveniment de referință în Agribusiness-ul internaÈ›ional, reunind Vestul È™i Estul, Nordul È™i Sudul Europei È™i țările aflate în bazinul Mării Negre. Nume răsunătoare din Agribusiness-ul internaÈ›ional vin la BucureÈ™ti la finalul lunii februarie pentru o întâlnire directă între fermieri, firme de trading, de distribuÈ›ie, de procesare, de logistică – tot spectrul de agribusiness de top din Europa.

„România È™i-a câÈ™tigat locul în Agribusiness-ul global prin truda fermierilor, prin poziÈ›ia geografică È™i prin efortul portului ConstanÈ›a în aceste zile aspre.
Totodată, este un moment în care România se află într-o poziÈ›ie pe care trebuie să È™i-o adjudece în mod definitiv: cea mai bună poziÈ›ie geostrategică în bazinul Mării Negre, care o poziÈ›ionează drept cea mai predictibilă È™i sustenabilă Origine regională. Acest lucru a fost demonstrat de fapte È™i cifre, precum: titulatura de ”The Power House” primită în 2021 datorită volumelor vândute în Egipt, care au surclasat FederaÈ›ia Rusă È™i Ucraina; confirmarea României ca principal rezervor de Originare cu porumb al Uniunii Europene; atestarea României drept principal producător de seminÈ›e de floarea soarelui din Uniunea Europeană cu o marjă de 34% din totalul producÈ›iei la nivel Unional; demonstrarea logisticii competitive a portului ConstanÈ›a, România fiind placa turnantă a fluxurilor de marfă din Ucraina ce traversează înspre portul ConstanÈ›a È™i înspre Uniunea Europeană ” a declarat Cezar Gheorghe, AgriColumn.

Teme actuale stringente È™i cu impact major pentru Agribusiness vor fi dezbătute la Romanian Agri Trade Summit în cadrul sesiunilor care vor ocaziona un dialog complex între analiÈ™ti de renume, autorități È™i jucători majori din piaÈ›a agricolă locală È™i internaÈ›ională.

„Anii 2020 È™i 2022 au lăsat urme adânci datorită secvenÈ›elor de secetă ce au diminuat potenÈ›ialul volumelor fermelor româneÈ™ti. În plus, anul 2022 a fost unul în care invazia Rusiei în Ucraina a distorsionat piaÈ›a româneasca a Agribusiness-ului. Astfel, Romanian Agri Trade Summit este un moment în care colaborările dintre Fermierii Români si principalii Cumpărători de mărfuri atât pentru industria de procesare internă cât È™i pentru export se vor recalibra È™i reconfirma. Iar prezenÈ›a cumpărătorilor premium va fi dovada vie a faptului că aceÈ™tia îÈ™i îndreaptă toate soluÈ›iile către România È™i că fermierii români reprezintă preocuparea principală” a adăugat Cezar Gheorghe.

Printre subiectele pe care Romanian Agri Trade Summit îÈ™i propune să le dezbată în cadrul acestei prime ediÈ›ii se numără teme precum: România 2022 versus 2007, o imagine în oglindă argumentată cu cifre; ImportanÈ›a calității materialului genetic în dezvoltarea culturilor – productivitate È™i performanță; Complexitatea tranzacÈ›iilor comerciale – înÈ›elegerea È™i construcÈ›ia de parteneriate între fermieri È™i cumpărători, dar È™i dezbateri legate de potenÈ›ialul României pe termen mediu È™i lung, tendinÈ›ele în Agribusiness È™i multe altele. Agenda completă a evenimentului poate fi consultată pe site-ul dedicat Romanian Agri Trade Summit.

„Industria de Agribusiness este una dintre cele mai dinamice, atât la nivel local cât È™i internaÈ›ional È™i unul din domeniile în care ne bucurăm că suntem implicaÈ›i deja de câÈ›iva ani, prin organizarea de evenimente de top care reunesc cei mai importanÈ›i jucători de pe piață. Prin Romanian Agri Trade Summit ridicăm din nou standardul, organizând primul târg internaÈ›ional de Agribusiness din România È™i facilitând astfel discuÈ›iile strategice È™i de business între jucători de renume din toată Europa, ceea ce va aduce multiple beneficii tuturor participanÈ›ilor ” a declarat Valentin VăcăruÈ™, Managing Director Godmother

Citeste si:
Romanian Agri Trade Summit, primul eveniment internațional de Agribusiness din România, a facilitat discuțiile dintre Fermierii Români și companiile de top locale și europene
Romanian Agri Trade Summit, primul eveniment internațional de Agribusiness din România, a facilitat discuțiile dintre Fermierii Români și companiile de top locale și europene

Primei ediÈ›ii Romanian Agri Trade Summit i s-au alăturat deja, în calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), Boromir (Silver), COMVEX (Silver) È™i East Grain (Silver), precum È™i trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) È™i Cargill (Silver).
Evenimentul este sprijinit în calitate de parteneri media de către: Gazeta de Agricultură, Revista Fermierului, România Agricolă, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Wall-Street.ro, 9am.ro È™i Retail.ro.

Biletele de participare la Romanian Agri Trade Summit se vor pune în vânzare în ianuarie 2023 prin intermediul site-ului dedicat www.agritradesummit.ro, care include È™i un formular de contact pentru companiile care doresc mai multe detalii sau doresc să se alăture evenimentului în calitate de expozanÈ›i sau parteneri.

Despre AgriColumn

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe È™i complete în Romania È™i în țările riverane Dunării, iar raportul de piață AGRIColumn este o iniÈ›iativă unică în Agribusiness-ul românesc. Prin numerele publicate săptămânal analizăm piaÈ›a la nivel local, regional È™i global pentru principalele mărfuri (grâu, porumb, seminÈ›e de floarea-soarelui, seminÈ›e de rapiță, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu È™i scurt È™i oferim informaÈ›ii în exclusivitate despre statusul real al pieÈ›ei din România.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din România, Serbia, Ungaria, Bulgaria È™i Turcia È™i utilizat ca mediu de informare corectă de către Guvernul României, instituÈ›ia PrezidenÈ›ială È™i de către Ministerul Agriculturii. În plus, AGRIColumn este citat adesea de către Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de soluÈ›ii în Fermele din România, un mediu educativ ce transfera know-how către entități juridice prin programe complexe de instruire în Agribusiness È™i un generator de procese de învățare pentru noile generaÈ›ii de fermieri în cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura È™i Antreprenor 4.0, susÈ›inute de către Clubul Fermierilor Români.

Despre Godmother
We are brand experience artisans

Godmother înseamnă pasiune. Pasiune pentru crearea unor experienÈ›e de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde între brand È™i consumator. Ne propunem să inspirăm audienÈ›ele prin campanii (evenimente, activări in-store sau digitale) care oferă valoare, sunt relevante È™i de impact atât pentru consumator cât È™i pentru brand.

Godmother este o agenție de publicitate cu 24 de ani de experiență, peste 1000 de evenimente implementate și o echipă de profesioniști seniori pentru care implementarea impecabilă, inovarea și perfecționarea constantă reprezintă standardul.

Godmother are o experiență relevantă în domeniul Agribusiness, atât din perspectiva organizării de evenimente È™i de campanii de comunicare pentru jucători de top din domeniul agriculturii, cât È™i în calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare târg virtual de agricultură din România, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Romanian Agri Trade Summit, primul Eveniment InternaÈ›ional de Agribusiness din România, are loc la BucureÈ™ti pe 22 februarie 2023