Lectură de 3 minute

11 Apr 2022 - Știri și Noutăți

REHAU a început lucrările de construcție ale hub-ului regional din județul Sibiu

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Grupul REHAU, producător german de soluții pentru fereste, instalații, mobilă și automotive, a început lucrările la hub-ul regional în valoare de aproximativ 10 milioane de euro din județul Sibiu. Construcția cu o suprafață totală de 52.900 metri pătrați va asigura facilități de depozitare pentru toate cele trei divizii ale REHAU Industries prezente în România – Window Solutions, Building Solutions și Furniture Solutions. În plus, hub-ul va îngloba și o linie de producție pentru înfoliere dedicată diviziei de ferestre și uși.

Hub-ul va ajuta compania să deservească mai ușor piața regională și clienții, oferind servicii la o calitate superioară mult mai rapid, grație apropierii de drumurile europene. Pentru început, produsele REHAU vor pleca din hub-ul de la Sibiu către țările est-europene din proximitatea României - Republica Moldova, Bulgaria sau Grecia. Odată cu punerea în funcțiune a hub-ului, vor fi create peste 60 de noi locuri de muncă.

„România va deveni un punct de referință pentru afacerile REHAU din regiune, iar acest lucru ne oferă un motiv în plus să facem pași tot mai mari în drumul spre performanță”, a declarat Alexandru Oprea, country manager Rehau România.

Când se va deschide hub-ul

Divizia Window Solutions va fi principalul beneficiar al hub-ului de la Sibiu, datorită liniei de înfoliere care va funcționa în noua facilitate. Componenta de înfoliere va acoperi o parte importantă din necesarul actual al diviziei.

Retail jobs

„Prin această investiție care stabilește noi tendințe din domeniu, Rehau Window Solutions răspunde cererii ridicate de pe piețele din întreaga regiune și, în același timp, își implementează cu succes și consecvent strategia de creștere globală. Extinderea în România crește semnificativ valoarea locală a companiei. Prin producția locală adresată regiunii, vom putea răspunde și mai bine așteptărilor clienților regionali, de exemplu printr-o individualizare semnificativ mai mare a produselor noastre. Astfel, ne apropiem și mai mult de clienții noștri din regiune, ne extindem capacitatea de a livra și ne securizăm performanțele și calitatea ridicată. Prin urmare, urmăm o cale de creștere clar definită pentru compania noastră în România”, a declarat Carsten Heuer, CEO REHAU Window Solutions.

Din noua locație, Divizia Window Solutions va deservi piețele din România, Bulgaria și Grecia. Inaugurarea hub-ului regional este programată pentru prima jumătate a anului 2023.

„Pentru divizia Window Solutions hub-ul vine cu o componentă suplimentară – linia de înfoliere. Acest element va transforma hub-ul de la Sibiu într-un punct cu atât mai important în activitatea diviziei. Odată cu inaugurarea noii facilități REHAU din România, vom aduce plus-valoare serviciilor noastre pe plan intern și regional”, a declarat Paul Chipriean, Head of Window Solutions REHAU România.

Citeste si:
Lidl România inaugurează încă două magazine și creează peste 50 de noi locuri de muncă
Lidl România inaugurează încă două magazine și creează peste 50 de noi locuri de muncă

REHAU Industries este o companie independentă și combină diviziile Building Solutions, Window Solutions, Furniture Solutions și Industrial Solutions. Compania are peste 12.000 de angajați în peste 150 de locații din întreaga lume.

Grupul REHAU realizează o cifră de afaceri anuală de peste patru miliarde de euro prin intermediul soluțiilor pe bază de polimeri pe care le pune la dispoziția clienților. Acesta reunește REHAU Industries cu Meraxis, New Ventures, RAUMEDIC și REHAU Automotive ca societăți puternice sub același acoperiș.

REHAU are o istorie de 26 de ani în România și are în acest moment 86 de angajați la nivel național. Cifra de afaceri a companiei a fost de 41 milioane de euro în 2020.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  REHAU a început lucrările de construcție ale hub-ului regional din județul Sibiu