Lectură de 3 minute

29 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Record de colete livrate de Packeta Group în 2023: ce cifră de afaceri a înregistrat compania

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Packeta Group, compania-mamă a grupului de logistică și tehnologie ceh Zásilkovna, dar și a Packeta România,  și-a majorat cifra de afaceri la 294 de milioane de euro în 2023, în creștere cu 18,3% față de anul anterior. Numărul de colete transportate în toate entitățile grupului a atins aproape 106 milioane, ceea ce, comparativ cu anul 2022, reprezintă o creștere de 17,9%. 
 

Sursa foto: Packeta Group

La sfârșitul anului 2023, Packeta Group avea peste 15.000 de puncte pick-up proprii în 4 țări, inclusiv 6.200 de lockere Z-BOX și peste 137.000 de puncte pick-up partenere în Europa.

În 2023, Packeta a investit semnificativ în optimizarea rețelei sale de depozite, care a inclus închiderea locațiilor învechite, deschiderea unora noi, modernizate și automatizarea și îmbunătățirea depozitelor existente pentru a îmbunătăți calitatea livrării. Acest lucru a fost făcut pentru a crește eficiența colectării, sortării și livrării coletelor cu scopul de a genera o creștere în ceea ce privește satisfacția clienților.

Packeta livrează în prezent pentru peste 49.000 de magazine online, iar aplicația mobilă Packeta a fost deja descărcată de peste 8.000.000 de utilizatori.

„Anul 2023 a fost, din nou, unul foarte provocator pentru eCommerce-ul ceh și s-a încheiat cu un declin de 6% față de anul precedent la nivel local. Cu toate acestea, Packeta a reușit să-și majoreze poziția pe piață prin cooperarea strânsă cu clienții existenți și prin atragerea de noi clienți, în ciuda războiului de prețuri din partea concurenților. Anul trecut, numărul de colete transportate a depășit 100 de milioane, pentru prima dată în istoria companiei. În același timp, am investit în îmbunătățirea produselor și calității, în creșterea nivelului de satisfacție a clienților, în optimizarea rețelei de depozite, robotizare și în automatizarea proceselor. Aplicația noastră mobilă a fost deja descărcată de 8 milioane de utilizatori. Consider că 2023 a fost unul dintre cei mai de succes ani din istoria noastră și aș dori să mulțumesc tuturor celor peste 2.000 de angajați din cele șapte entități”, spune Simona Kijonková, CEO & Fondator al Packeta Group.

La începutul anului trecut, Packeta s-a extins și a deschis a șaptea entitate, Packeta Adriatic, cu sediul în Slovenia. În februarie, a lansat un nou serviciu de expediere destinat tuturor clienților, prin intermediul locker-elor Z-BOX. Expedierea unui colet în acest mod este extrem de simplă și necesită doar aplicația Packeta, care permite, de asemenea, partajarea coletelor între doi utilizatori.

În luna mai, Packeta a deschis cel mai mare depozit din Moravia – Holubice, lângă Brno. Acesta are o suprafață totală de aproape 12.000 m² și poate procesa până la 120.000 de colete zilnic. Packeta a crescut, de asemenea, limita de greutate pentru colete de la 10 kg la 15 kg.

În cursul anului trecut, Packeta a demarat colaborarea cu mai mulți jucători mari din eCommerce. În martie, compania a intrat în parteneriat cu platforma online Allegro.com, cel mai mare marketplace din Polonia, clienții având astfel acces la milioane de oferte cu livrare prin Packeta. Printre alți clienți noi importanți se află Kaufland, Deichmann, Rossmann, IQOS, HUDY sau Waterdrop.

Citeste si:
Glovo lansează Glovo+. Ce beneficii au curierii angajați
Glovo lansează Glovo+. Ce beneficii au curierii angajați

Packeta Group a fost înființat în 2010 sub numele de Zásilkovna, ca un proiect logistic-tehnologic ceh în franciză, de antreprenoarea Simona Kijonková. De atunci, firma s-a dezvoltat într-una dintre cele mai de succes companii din Cehia, furnizând servicii logistice-tehnologice cuprinzătoare pentru magazinele online. Grupul Packeta dispune de o rețea de 15.000 de pick-up și Z-BOX-uri în patru țări din Europa Centrală și de Est, și oferă și servicii de livrare a coletelor la adresă în Cehia și Slovacia. Packeta colaborează cu peste 49.000 de magazine online. Aplicația mobilă Packeta, descărcată de peste 8 milioane de utilizatori, este larg utilizată de consumatori, alături de serviciul Mezi námi („Între noi”) pentru ridicarea coletelor. Cifra de afaceri a companiei a fost de 294 de milioane de euro în 2023, iar numărul de colete transportate a fost de aproape 106 milioane.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Record de colete livrate de Packeta Group în 2023: ce cifră de afaceri a înregistrat compania