Lectură de un minut

27 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Proteste ale activiștilor de mediu în fața unui abator Tönnies

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Activiștii de mediu din Germania au manifestat în ultimele zile în fața mai multor companii care activează în sectorul cărnii, printre care se numără și abatorul gigantului Tönnies din Badbergen, în semn de protest față de “industria animală”.

Sursa foto: Tönnies

„Împreună împotriva industriei animale” este numele alianței care a blocat mai multe căi de acces la abatorul Tönnies, cel mai mare producător de carne de porc din Europa, din Badbergen, Saxonia Inferioară, în încercarea de a atrage atenția asupra respectării condițiilor de bunăstare ale animalelor de către fermele industriale.

Nu în ultimul rând, cei 50 de activiști prezenți la protest le-au cerut celor de la Tönnies să-și asume „responsabilități față de oameni și animale”.

Așa cum se știe, grupul german a fost de-a lungul timpului în centrul mai multor scandaluri, în care au fost implicați și muncitori români. De altfel, nu o dată au apărut în presă informații legate de abuzurile la care sunt supuși lucrătorii din Balcani, pornind de la interdicția de a merge la toaletă, de a mânca sau bea pe culoare în afara pauzelor scurte, până la orele suplimentare neplătite.

Tönnies Holding, cel mai mare producător de carne din Europa, deţine 28 de fabrici, printre care se numără cele din țări precum Danemarca, Polonia şi Franţa. Grupul exportă carne în 82 de state şi a înregistrat o cifră de afaceri de 7,3 miliarde de euro în 2019.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proteste ale activiștilor de mediu în fața unui abator Tönnies