Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Proprietarul Ikea a achiziționat încă un centru comercial 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Proprietarul Ikea, Ingka Group, a achiziționat al doilea centru comercial din Marea Britanie, Churchill Square din Brighton, în timp ce afacerea vizează centrele urbane pentru noi magazine.

Sursa foto: unsplash

În cadrul acestei tranzacții, a cărei valoare este estimată la 145 de milioane de lire sterline, retailerul de mobilă Ikea va transforma fostul magazin Debenhams din centru într-un nou magazin Ikea, informează retailgazette.co.uk.

Achiziția vine la trei ani după ce a cumpărat Kings Mall din Hammersmith, în vestul Londrei, unde a deschis un magazin de format mai mic în fosta unitate Debenhams, alături de transformarea spațiului comercial al centrului.

Gigantul suedez se află în prezent în proces de transformare a fostului magazin emblematic Topshop de pe Oxford Street, din centrul Londrei, clasat la categoria II, pentru noul său magazin.

Retailerul și-a amânat data deschiderii până în toamna anului 2024, atribuind întârzierea de un an pentru "asigurarea unei conservări optime" a clădirii.

Grupul Ingka a achiziționat un parc solar fotovoltaic în România

Proiectul solar fotovoltaic este situat în județul Dâmbovița, la nord-vest de București, și are o capacitate instalată totală de 300 MWp care, odată operațională spre sfârșitul anului 2025, va produce suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 95.000 de gospodării europene.

Grupul Ingka deține deja nouă parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW. Adăugarea parcului solar în județul Dâmbovița va reduce și mai mult amprenta climatică a companiei prin creșterea producției de energie regenerabilă în zonă.

Această achiziție face parte dintr-o inițiativă mai amplă în valoare de 6,5 miliarde de euro, inițiativă lansată pentru trecerea la o sursă de energie 100% regenerabilă pe întregul lanț de producție. Până în prezent, IKEA a investit peste 4 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă.

Citeste si:
Lanțul internațional de restaurante BURGER KING va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul Palas
Lanțul internațional de restaurante BURGER KING va deschide prima sa locație din Iași în ansamblul Palas

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proprietarul Ikea a achiziționat încă un centru comercial