Lectură de 2 minute

14 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Proprietarul Ikea a achiziționat încă un centru comercial 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Proprietarul Ikea, Ingka Group, a achiziționat al doilea centru comercial din Marea Britanie, Churchill Square din Brighton, în timp ce afacerea vizează centrele urbane pentru noi magazine.

Sursa foto: unsplash

În cadrul acestei tranzacții, a cărei valoare este estimată la 145 de milioane de lire sterline, retailerul de mobilă Ikea va transforma fostul magazin Debenhams din centru într-un nou magazin Ikea, informează retailgazette.co.uk.

Achiziția vine la trei ani după ce a cumpărat Kings Mall din Hammersmith, în vestul Londrei, unde a deschis un magazin de format mai mic în fosta unitate Debenhams, alături de transformarea spațiului comercial al centrului.

Gigantul suedez se află în prezent în proces de transformare a fostului magazin emblematic Topshop de pe Oxford Street, din centrul Londrei, clasat la categoria II, pentru noul său magazin.

Retailerul și-a amânat data deschiderii până în toamna anului 2024, atribuind întârzierea de un an pentru "asigurarea unei conservări optime" a clădirii.

Grupul Ingka a achiziționat un parc solar fotovoltaic în România

Proiectul solar fotovoltaic este situat în județul Dâmbovița, la nord-vest de București, și are o capacitate instalată totală de 300 MWp care, odată operațională spre sfârșitul anului 2025, va produce suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 95.000 de gospodării europene.

Grupul Ingka deține deja nouă parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW. Adăugarea parcului solar în județul Dâmbovița va reduce și mai mult amprenta climatică a companiei prin creșterea producției de energie regenerabilă în zonă.

Această achiziție face parte dintr-o inițiativă mai amplă în valoare de 6,5 miliarde de euro, inițiativă lansată pentru trecerea la o sursă de energie 100% regenerabilă pe întregul lanț de producție. Până în prezent, IKEA a investit peste 4 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă.

Citeste si:
Paște 2024: AFI Cotroceni, singurul mall din București care va fi deschis inclusiv pe 5 mai
Paște 2024: AFI Cotroceni, singurul mall din București care va fi deschis inclusiv pe 5 mai

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Proprietarul Ikea a achiziționat încă un centru comercial