Lectură de un minut

30 Oct 2023 - Știri și Noutăți

Grupul care deține IKEA a cumpărat încă un parc solar fotovoltaic în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Ingka Investments, filiala de investiții a Grupului Ingka (IKEA), achiziționează un parc solar fotovoltaic de 300 MWp, gata de construit, ca parte a angajamentului său față de un viitor cu energie regenerabilă. Investiția totală în proiectul solar fotovoltaic se va ridica la peste 200 de milioane de euro.

Sursa foto: unsplash.com

Proiectul solar fotovoltaic este situat în județul Dâmbovița, la nord-vest de București, și are o capacitate instalată totală de 300 MWp care, odată operațională spre sfârșitul anului 2025, va produce suficientă energie regenerabilă pentru echivalentul a aproximativ 95.000 de gospodării europene.

Grupul Ingka deține deja nouă parcuri eoliene în România, cu o capacitate totală de 171 MW. Adăugarea parcului solar în județul Dâmbovița va reduce și mai mult amprenta climatică a companiei prin creșterea producției de energie regenerabilă în zonă.

Această achiziție face parte dintr-o inițiativă mai amplă în valoare de 6,5 miliarde de euro, inițiativă lansată pentru trecerea la o sursă de energie 100% regenerabilă pe întregul lanț de producție. Până în prezent, IKEA a investit peste 4 miliarde de euro în proiecte de energie regenerabilă.

Ingka Group deține deja 594 de turbine eoliene, 29 de parcuri solare în 19 țări și peste un milion de panouri solare pe acoperișurile magazinelor și depozitelor IKEA.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Grupul care deține IKEA a cumpărat încă un parc solar fotovoltaic în România