Lectură de 2 minute

08 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Promateris începe procesul de divizare a activelor neesențiale și pregătește afacerea pentru noi investiții de dezvoltare

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul român de ambalaje biodegradabile și compostabile Promateris începe procesul de divizare a companiei, care are în vedere transferul activelor fără legătură cu activitatea de bază, către o nouă entitate, Obor Development. Compania estimează că procesul de divizare va fi finalizat până la sfârșitul anului.

„Suntem bucuroși să anunțăm demararea procesului de divizare a societății, prin desprinderea în interesul acționarilor a activelor neesențiale pentru businessul nostru cheie. Promateris se va putea concentra de acum înainte doar pe acest sector în care ne propunem să devenim lider european, și anume ambalaje compostabile. Divizarea ne va ajuta să ne consolidăm imaginea de brand și poziția pe piețe. Căutăm în mod activ oportunități de dezvoltare și, odată cu finalizarea procesului de divizare, vom analiza cu atenție opțiunile disponibile pentru finanțarea următoarei etape de dezvoltare a companiei”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Conducerea estimează investiții de 15 milioane de euro în următorii 5 ani în diversificarea activității și portofoliului de produse prin introducerea de noi linii de business conforme cu principiile Pactului Verde lansat de Uniunea Europeană.

10 milioane euro în dezvoltarea ambalajelor compostabile

Promateris este o companie fondată în 1957 la București, care, de mai bine de jumătate de secol, s-a specializat în ingineria chimică și prelucrarea materialelor plastice. În 2018, societatea a decis să realizeze trecerea către alternative mai ecologice, prin achiziționarea primului echipament pentru producerea de ambalaje compostabile. Între 2018 și 2021, compania a investit peste 10 milioane de euro în dezvoltarea liniei de producție a ambalajelor compostabile.

Promateris a investit pe parcursul mai multor ani în diverse companii listate pe BVB si a ajuns, in 2020, să dețină o participație semnificativa la o altă companie, Professional Imo Partners S.A., al cărei activ principal este Veranda Mall. Aceste active financiare nu au fost însă niciodată legate de activitatea de bază a companiei, reprezentând o metodă de valorificare eficientă a disponibilităților bănești ale societății, iar cele două linii de activitate aveau direcții de dezvoltare distincte.

După finalizarea divizării, Promateris își va continua activitatea ca producător de ambalaje biodegradabile. Compania va rămâne listată pe piața principală a Bursei de Valori București și intenționează să mențină aceeași structură de acționariat.

Noua companie, Obor Development S.A., va avea o structură a acționarilor similară cu cea existentă la nivelul Promateris, sub rezerva neexercitării de către acționari a dreptului de retragere ca urmare a divizării. Obor Development va fi o companie privată, nelistată.

Divizarea a fost aprobată în principiu în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor Promateris din 4 februarie 2021, iar proiectul de divizare a fost aprobat de către Consiliul de Administrație al Promateris în data de 28 iunie 2021 și publicat în Monitorul Oficial si pe site-ul societății in data de 2 iulie 2021. Compania estimează că procesul de divizare va fi finalizat până la sfârșitul anului.

Citeste si:
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 
RetuRO deschide licitația pentru saci de plastic. Cât timp au la dispoziție furnizorii pentru a se înscrie în procedura de selecție 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Promateris începe procesul de divizare a activelor neesențiale și pregătește afacerea pentru noi investiții de dezvoltare