Lectură de 2 minute

18 Mai 2021 - Știri și Noutăți

Producătorul de mase plastice Promateris încheie trimestrul I din 2021 cu creștere de 23% a vânzărilor

Angela Alexandru

Abonează-te pe  

Producătorul de mase plastice Promateris încheie primul trimestru al anului 2021 cu vânzări de 35 de milioane de lei, o creștere cu 23% față de aceeași perioadă a anului precedent, datorată în mare parte dezvoltării portofoliului de produse bio-based și compostabile, dar și dezvoltării rețelei de clienți. 

Promateris încheie primul trimestru al anului 2021 cu EBITDA de 4,6 milioane de lei, în creștere cu 7% față de 2019. Obiectivul grupului este ca în 2025 să atingă o cifră de afaceri de 250 milioane de lei, cu un EBITDA previzionat de 35 milioane de lei.

  • 23% creșterea cifrei de afaceri (față de trimestrul I 2020)
  • 7% creștere EBITDA operațional (față de trimestrul I 2020)
  • 24% creștere a rezultatului total global (față de trimestrul I 2020)

Creșterea din acest trimestru este rezultatul majorării cifrei de afaceri a companiei, dar și a optimizărilor operaționale ale companiei.

„Primul trimestru al anului 2021 a fost, fără îndoială, în continuare marcat de criza sanitară cu care ne confruntăm la nivel mondial. Chiar dacă am avut parte de un context neobișnuit, echipa Promateris s-a ridicat la nivelul provocării, demonstrând ca putem sa creștem chiar și într-un cadru mai complex, cu multe necunoscute.

Pentru anul 2021 ne-am propus să menținem ritmul accelerat de dezvoltare din ultimii ani, prin realizarea de investiții strategice, care sa ne permită atât creșterea portofoliului de clienți, dar și dezvoltarea de noi produse. În plus, pentru anii care urmează, suntem determinați și motivați să avem un progres ecologic, social și economic pentru companie și pentru toate părțile implicate în activitățile noastre”, a declarat Tudor Georgescu, CEO Promateris.

Investiții în capacitatea de producție

Compania va continua investițiile în dezvoltarea capacităților de producție prin extinderea suprafețelor de producție, achiziția de echipamente performante de ultimă generație, specializarea forței de muncă, dar și dotarea departamentului de R&D, care lucrează constant la dezvoltarea de noi produse cu impact scăzut de mediu.

În primul trimestru din 2021, Promateris a obținut o finanțare din fonduri nerambursabile de 744.000 de euro, acordată de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul proiectului Creșterea IMM-urilor din România. Scopul proiectului este de a realiza materia primă biodegradabilă și compostabilă, pe bază de amidon de porumb în fabrica din Buftea.

Astfel, Promateris SA devine prima companie din Europa de Est care produce materie primă pe bază de amidon de porumb. Acesta este al doilea proiect de dezvoltare finanțat prin EEA & Norway Grants.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorul de mase plastice Promateris încheie trimestrul I din 2021 cu creștere de 23% a vânzărilor