Lectură de 2 minute

09 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Produsele pentru slăbit, pentru varice și cele anticelulitice, printre achizițiile naturiste ale românilor vara

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Produsele pentru slăbit, pentru varice și cele anticelulitice sunt cele mai cumpărate produse naturiste pe durata sezonului estival, arată o analiză a producătorului Faunus Plant, unul dintre jucătorii de pe piața locală de remedii naturiste.

Produsul vedetă este pachetul pentru slăbire cu ceai și tinctură Siluetus, iar valoarea unei comenzi plasate în această perioadă de clienții finali pe FaunusPlant.ro este de 145 de lei.

Alături de produsele pentru slăbit și cele pentru varice, sunt achiziționate mai des în sezonul estival și cremele pentru piele și arsuri solare sau mușcături de insecte, cum ar fi cea de gălbenele și propolis.

„În prima parte a anului, comenzile magazinului online s-au majorat cu 7%. Per ansamblu, primul semestru din 2021 a adus rezultate pozitive și un avans al vânzărilor de 17%. Românii acordă o atenție crescută produselor și remediilor naturiste și sunt tot mai preocupați de un stil de viață sănătos.

Dezvoltarea pieței locale de health&wellness se înscrie în trendul ascendent internațional, în contextul în care piața globală de profil își continuă creșterea, studiile internaționale arătând că a depășit 4.000 de miliarde de euro. Dacă ne referim strict la piața globală de suplimente alimentare, în care intră toate produsele noastre pentru uz intern (ceaiuri, siropuri, tincturi), ea va atinge în acest an circa 171 miliarde de euro”, declară Flaviu Matei, director general Faunus Plant.

Faunus Plant, peste 100 de produse în portofoliu

Compania românească antreprenorială Faunus Plant are în portofoliu peste 100 de produse (ceaiuri, tincturi, unguente, siropuri etc), fabricate exclusiv din plante, care sunt comercializate în magazinul online propriu, dar și distribuite către 1.100 de parteneri cu magazine fizice în țară.

Cei mai mulți clienți finali sunt din marile orașe: București, Brașov, Cluj-Napoca și Iași.

De la începutul anului, Faunus Plant a introdus în ofertă mai multe pachete (kit-uri) de produse, cum ar fi pachetul cicatrizant și pachetul varice.

Citeste si:
La Fântâna a lansat platforma lafantana.ro. Ce opțiuni au de acum clienții
La Fântâna a lansat platforma lafantana.ro. Ce opțiuni au de acum clienții

Faunus Plant este unul dintre jucătorii de pe piața locală de remedii naturiste, fiind o afacere de familie. Flaviu Matei a moștenit pasiunea pentru plante de la tatăl și bunicul lui și a renunțat la o carieră în design grafic pentru a dezvolta business-ul familiei. Compania cu sediul în județul Bihor are în portofoliu peste 100 de produse (ceaiuri, tincturi, unguente, siropuri etc.), fabricate exclusiv din plante și distribuite de peste 1.100 de parteneri naționali, online și offline.

Faunus Plant estimează în acest an o cifră de afaceri de 500.000 euro, în creștere cu peste 50% față de anul trecut. Compania intenționează să majoreze capacitatea de producție, să introducă noi produse în portofoliu și să înceapă exportul în mai multe țări din Europa.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Produsele pentru slăbit, pentru varice și cele anticelulitice, printre achizițiile naturiste ale românilor vara