Lectură de un minut

24 Jan 2023 - Știri și Noutăți

Produsele P&G se vor scumpi din nou, în ciuda scăderii cererii pentru detergenți. CFO: Oamenii nu vor înceta să își spele hainele

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cifrele nu arată prea bine pentru colosul internaÈ›ional Procter & Gamble. Vânzările È™i profitul sunt sub presiune, iar creÈ™terile puternice ale preÈ›urilor nu pot compensa pe deplin scăderea volumelor.

Sursa foto: Procter & Gamble/ Facebook

În al doilea trimestru al anului financiar nu foarte fericit (octombrie - decembrie 2022), Procter & Gamble a mărit cu 10% preÈ›urile pentru unele produse din portofoliul său, cum ar fi Ariel, Pampers sau Gillette, notează RetailDetail.eu.

În ciuda scumpirilor, volumele au scăzut doar cu 6%. BineînÈ›eles, scăderea a fost cauzată de lipsa puterii de cumpărare a oamenilor, dar È™i de războiul din Ucraina, P&G reducându-È™i producÈ›ia din Rusia, È™i de blocajele cauzate de situaÈ›ia incertă din China. Astfel, compania a înregistrat o creÈ™tere globală a vânzărilor de doar 5 %.

DeÈ™i cifrele nu arată prea bine pentru P&G, compania a anunÈ›at că preÈ›urile produselor din portofoliu vor urca È™i anul acesta, deoarece consumatorii au reacÈ›ionat bine în faÈ›a scumpirilor.

”Oamenii trebuie să spele hainele È™i să facă curățenie”, a declarat Andre Schulten, CFO al companiei.

Procter & Gamble mizează acum pe o creÈ™tere a vânzărilor de 4 - 5 % pentru întregul exerciÈ›iu financiar, puÈ›in mai bună decât cea de 3 - 5 %, estimată anterior. PiaÈ›a din China îÈ™i va reveni în cele din urmă, dar presiunea asupra marjelor brute va continua, avertizează compania.

P&G deserveÈ™te consumatori oferind unul dintre cele mai puternice portofolii ce include branduri precum Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene® È™i Tide®. Comunitatea P&G desfășoară operaÈ›iuni în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.

Citeste si:
Cât dau românii pe cadourile de Paște anul acesta și ce vor cumpăra pentru familie
Cât dau românii pe cadourile de Paște anul acesta și ce vor cumpăra pentru familie
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Produsele P&G se vor scumpi din nou, în ciuda scăderii cererii pentru detergenÈ›i. CFO: Oamenii nu vor înceta să își spele hainele