Lectură de 2 minute

29 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Producătorii români, prezenți la BioFach, cel mai mare târg de produse ecologice din lume

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Un număr de zece producători din România se află în aceste zile la BioFach, cel mai mare târg de produse ecologice din lume. Printre aceștia se află Norofert, Sonnentor, Biohumusol, companii cunoscute pe plan local, alături de Asociația Bio România, reprezentativă pentru sector.

După întreruperea determinată de pandemie, producătorii români sunt din nou prezenți la târgurile internationale și chiar sub pavilion national. Participarea a fost susținută de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului prin programul de promovare a exportului, accesat de Asociația Bio România.

La ediția din acest an, o prezență inedită este Norofert, un jucător mai nou pe această piață, care cultivă în sistem ecologic peste 1.000 ha în județul Teleorman, și care are în portofoliu și o gamă de îngrășăminte și produse fitosanitare organice.

‘’A fost o deosebită plăcere să fim prezenți ca expozanți în cadrul BioFach. În ultimele zile, echipa Norofert și-a prezentat misiunea și rolul în agricultura ecologică într-un forum internațional. Astfel, suntem mulțumiți că am profitat de această oportunitate de a duce mai departe povestea bio și de a ne conecta cu titani ai industriei organice din afara țării’’, susțin reprezentanții Norofert.

Un alt jucător prezent la târgul de la Nuremberg este și Biohumusol, care are deja contacte pe piața externă.

‘’Suntem bucuroși să revenim la Biofach, cel mai mare târg de produse BIO din lume și să reprezentăm România, aici in Germania. Inputurile ecologice produse de noi în România sunt apreciate în toată Europa și suntem încântați să ne revedem aici la târg cu fermieri din Germania, Austria, Italia sau Spania, care folosesc produsele nostre. Dacă încă nu ați făcut încă pasul spre Agricultura Ecologică, aveți timp până duminică să veniți la Nuremberg și să vă informați!’’, așa sună invitația lansată de companie.

BioFach este cel mai mare târg de produse ecologice din lune, cu aproape 4.000 de participanți din peste 100 de țări, care au la dispoziție o suprafață expozițională de circa 57.000 m².

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Producătorii români, prezenți la BioFach, cel mai mare târg de produse ecologice din lume