Lectură de un minut

28 Jun 2022 - Știri și Noutăți

Pernod Ricard vinde brandul Tormore

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Al doilea cel mai mare producător de băuturi alcoolice din lume, Pernod Ricard, a încheiat un acord de vânzare a mărcii de whisky Tormore și a distileriei sale către Elixir Distillers, o companie fondată de frații Sukhinder și Rajbir Singh.

Tormore este o distilerie emblematică din regiunea Speyside, centrul industriei scoțiane de malț. Clădirea distileriei este construită în 1960 și are o capacitate de aproape 5 milioane de litri de alcool pur distilat pe an, fiind renumită pentru calitatea scotch-urilor, precum și pentru designul său arhitectural.

Nu în ultimul rând, Tormore este o marcă bine-cunoscută pentru malțurile sale, în special pentru edițiile cu o vechime de 14 și 16 ani.

„Gestionarea activă a portofoliului nostru este o parte integrantă a strategiei pe termen lung. Vânzarea mărcii și a distileriei Tormore continuă anunțul recent cu privire la investițiile în distileriile Aberlour și Miltonduff, care vor majora capacitatea de producție de scotch la 14 milioane de litri pe an”, a declarat Alexandre Ricard, președinte și CEO Pernod Ricard.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pernod Ricard vinde brandul Tormore