Lectură de 2 minute

22 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Penny și Fundația Sera au inaugurat un centru plutitor de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Penny și Consiliul de supraveghere REWE Group au inaugurat un centru itinerant, pe un vapor, pentru 100 de copii cu dizabilități din mai multe localități din Delta Dunării, în care au investit 120.000 de euro. Centrul plutitor va avea opriri conform unui program stabilit, în peste 11 localități din zona Deltei Dunării, unde comunitățile nu au acees rapid la mijloacele de transport în comun.

Centrul itinerant pentru recuperarea copilului cu dizabilități are cinci cabinete și șase specialiști în total, și va circula periodic în peste 11 localități din Delta Dunării, inclusiv în zone defavorizate. Centrul are servicii de evaluare, recuperare complexă, consiliere, socializare și reintegrare socio-familială, dar și îngrijire de zi pentru copiii proveniți din familii nevoiașe.

,,Deschidem astăzi primul centru itinerant pentru recuperarea copilului cu dizabilități. Este un vis legat de centrul de recuperare de la Tulcea pe care l-am deschis deja acum ceva vreme și pecare l-am oferit Consiliului General și Direcției Generale Sociale. O mulțime de copii cu dizabilități din Deltă au un acces foarte greu către Tulcea. Avem o convenție de colaborare cu Consiliul Județean semnată de trei ani, referitoare la acest centru itinerant, acest ponton.

Avem mult de lucrat pentru asigurarea deplină a drepturilor persoanelor cu dizabilități și în special ale copiilor care pornesc în viață cu o dizabilitate. Existența unei dizabilități ar trebui să ne determine pe noi, cei care activăm în zona serviciilor sociale și de suport, să adaptăm mediul în care trăiesc acești copii, nevoilor specifice, în așa fel încât acesta să nu se transforme într-un motiv de limitare a dezvoltării lor”, spune Bogdan Simion, director executiv Sera România.

Centrul itinerant pentru recuperarea copilului cu dizabilități este parte integrantă din proiectul „Întotdeauna în familie” – proiect pentru reducerea instituționalizării, a riscului de separare și pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate ale copiilor din județul Tulcea, implementat de Fundația SERA ROMÂNIA și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Viitorul se face azi, împreună. Iar cu ajutorul acestui proiect ne dorim să oferim o șansă la recuperare și tratament cât mai multor copii care nu au avut parte de îngrijire specializată până acum, din cauza posibilităților reduse de materiale și transport din Delta Dunării”, declară Daniel Gross, CEO Penny România.

Fundaţia Sera este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, înfiinţată în martie 1996, cu 25 de ani de experiență în domeniul protecției copilului și al promovării drepturilor copiilor. Fundația Sera a oferit ajutor pentru aproximativ 100.000 de copii din țară.

Penny este un concept al grupului german REWE și unul dintre cei mai mari retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea are trei centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. Retailerul are 286 de magazine la nivel național și peste 5.300 de angajați.

Citeste si:
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Penny și Fundația Sera au inaugurat un centru plutitor de recuperare pentru copiii cu dizabilități din Delta Dunării