Lectură de 2 minute

02 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Parteneriat între REDIVIUM AUSTRALIA, ECOWES și SNRB: bateriile litiu-ion ar putea fi reciclate și procesate în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Compania REDIVIUM Australia anunță un parteneriat cu ECOWES (companie de colectare și reciclare a bateriilor din România) și Asociația SNRB (organizație cu responsabilitate extinsă a producătorilor din România). Partenerii urmează să efectueze un studiu de fezabilitate detaliat pentru a evalua viabilitatea implementării în România a unei facilități de reciclare a bateriilor litiu-ion cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi, utilizând tehnologia de reciclare cu licență Redivium, tehnologie utilizată deja în țări precum Germania. 

Sursa foto: Pixabay

Astfel, în data de 01 februarie, Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor ( SNRB) împreună cu ECOWES și REDIVIUM Australia au organizat o conferință de presă unde au anunțat în avanpremieră prima investiție, cu o valoare de peste 40 milioane de euro, într-o facilitate de reciclare a bateriilor litiu-ion ceea ce conferă României un rol de pionier în Europa centrală și de Est.

Discuțiile preliminare privind încheierea acestui parteneriat au început în 2022. Acest proces a inclus vizitarea fabricii de reciclare Primobius GmbH din Hilchenbach, Germania. Partenerii au o experiență vastă în domeniul bateriilor si acumulatorilor mai ales în ceea ce privește programele si procesele de tratare și reciclare a bateriilor aflate la sfârșitul duratei de viață.

ECOWES operează în prezent o linie de sortare a bateriilor și două instalații de tratare a bateriilor alcaline și a celor cu Li provenite atât de la populație cât și cele rezultate din demontarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.

Conform acordului, REDIVIUM și Partenerii s-au angajat să lucreze împreună pentru a finaliza un studiu de fezabilitate pentru implementarea unei facilități de reciclare a bateriilor cu o capacitate inițială de 10 tone pe zi.

REDIVIUM Ltd gestionează și reciclează materialele critice, inclusiv bateriile provenite din vehiculele electrice.

Asociația SNRB ( Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor ), înființată in 2010, este membru al consiliului director al EUCOBAT, (asociația europeană a sistemelor naționale de preluare a responsabilității producătorilor în ceea ce privește bateriile si acumulatorii) și singurul partener român al RENEOS, o rețea de top națională de colectare a bateriilor din Europa. SNRB are 920 de membri în România și operează peste 5.000 de puncte naționale de colectare, susținute de proiecte educaționale active în școlile din România.

Înființată în 2017 lângă București, ECOWES a reciclat inițial paleți din lemn. Din 2020, și-a diversificat și extins activitatea pentru a recicla deșeurile de echipamente electrice și electronice și este printre puținele companii din România care reciclează deșeuri de baterii și acumulatori. Până în prezent, ECOWES operează atât o linie de sortare a bateriilor, cât și doua instalații de reciclare pentru baterii alcaline și cu Li.

Citeste si:
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare
Fornetti s-a alăturat Munch, aplicația care a salvat aproape 380 de kilograme de mâncare în prima lună de la lansare

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat între REDIVIUM AUSTRALIA, ECOWES și SNRB: bateriile litiu-ion ar putea fi reciclate și procesate în România