Lectură de 2 minute

04 Aug 2020 - Știri și Noutăți

Pandemia lovește un alt retailer de fashion: Victoria's Secret va concedia 850 de angajați

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Proprietarul retailerului de fashion Victoria's Secret a anunțat că va concedia aproximativ 15% din personalul de la sediul central din Columbus, Ohio, pentru a reduce costurile pe fondul pandemiei de Covid-19. Aproximativ 850 de angajați ai companiei își vor pierde locul de muncă.  

Disponibilizările fac parte din strategia L Brands de a reduce costurile anuale cu aproximativ 400 milioane de dolari. Circa 175 de milioane de dolari vor fi economisiți doar în anul fiscal 2020. Alte măsuri ale retailerului de a trece peste criza generată de Covid-19 includ închiderea magazinelor fizice, negocierea unor chirii mai mici pentru locațiile ce vor rămâne deschise, precum și o mai bună gestionare a stocurilor, potrivit retailgazette.co.uk.

L Brands, care mai deține și brandul Bath & Body Works, estimează că vânzările din trimestrul doi vor fi cu 20% mai mici comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

„Deciziile referitoare la forța de muncă sunt incredibil de dificile și nu sunt luate ușor, însă aceste acțiuni sunt necesare pentru a poziționa cel mai bine compania noastră pe termen lung", a declarat Andrew Meslow, CEO-ul L Brands.

Compania plănuiește ca Victoria's Secret să funcționeze ca o companie separată, autohtonă, după ce un pachet majoritar a fost vândut firmei Sycamore Partners pentru 525 milioane de dolari în luna februarie.

"Vrem în continuare să separăm afacerile Bath & Body Works și Victoria's Secret, precum și să îmbunătățim rentabilitatea acesteia din urmă. În al doilea trimestru al acestui an am înregistrat progrese semnificative în acest snes", a mai spus CEO L Brands.

În mai, Victoria's Secret a anunțat că închide permanent 250 de magazine din America de Nord în următoarele luni, făcând incert viitorul magazinelor brandului din Marea Britanie.

Proprietarul Victoria's Secrets se alătură astfel retailerilor de fashion care au anunțat măsuri la fel de drastice în contextul pandemiei de Covid-19. În ultima perioadă tot mai mulți retaileri de fashion au anunțat impactul pandemiei de coronavirus asupra businessului: pierderi considerabile, magazine închise și vânzări în scădere. De la liderul pieței de fashion - Inditex - până la branduri de lux precum Versace, Michael Kors, Burberry sau chiar discounteri precum Primark și Pepco, retailul de fashion este puternic afectat de pandemia de Covid-19.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pandemia lovește un alt retailer de fashion: Victoria's Secret va concedia 850 de angajați