Lectură de 4 minute

11 Jul 2022 - Știri și Noutăți

O nouă identitate vizuală pentru Grup Șerban Holding

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță implementarea unei noi imagini de brand, adaptată la noua structură a afacerii.

Noua identitate vizuală a grupului a fost realizată de către INOVEO împreună cu echipa Grup Șerban. Implementarea unei noi identități vizuale a reprezentat un pas necesar pentru Grup Șerban, având în vedere dimensiunea afacerii, o companie locală cu o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro, precum și potențialul de dezvoltare în continuare a activităților la nivelul grupului.

„De-a lungul celor 27 de ani de existență a afacerii pe piața din România am investit constant în creșterea și diversificarea activității noastre pentru a construi un brand de încredere pentru România și nu numai. În toată această perioadă, Grup Șerban a avut parte de o creștere continuă prin implementarea de proiecte de succes și lansarea de produse diversificate. În 2022, am făcut un nou pas în dezvoltarea noastră prin listarea la Bursa de Valori București. Astfel, împreună cu echipele noastre am considerat că este momentul să ne îndreptăm către o nouă identitate vizuală, care să transmită ceea ce Grup Șerban este astăzi: o afacere de familie transformată într-un grup de firme format din peste 400 de oameni și axat pe furnizarea de produse și servicii de calitate în domenii, precum agricultură, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie sau alimentație publică,” a declarat Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding.

Planurile de viitor ale Grupului Șerban vizează realizarea de investiții de aproximativ 50 de milioane de euro, în următorii zece ani, în extinderea suprafețelor agricole, fermei avicole, sistemelor de irigații, facilităților de producție și a capacităților de depozitare.

Retail jobs

Întregul proces de creație s-a desfășurat în cadrul unor workshop-uri axate pe identificarea nevoilor Grup Șerban, obiectivele de viitor ale echipelor din cadrul companiilor din grup și modalitatea prin care acestea pot fi îndeplinite.

Rezultatele acestui proces au condus către o identitate vizuală al cărei pilon principal este reprezentat de oamenii care se află în jurul Grup Șerban – de la familia Șerban care setează direcția de dezvoltare a afacerii și până la angajați, parteneri, furnizori, investitori și acționari. Culorile alese pentru noua identitate vizuală reprezintă puterea și recunoașterea unei afaceri românești de succes.

„Cu sprijinul INOVEO, ne-am dat seama cine suntem, ce nevoi avem, unde vrem să ajungem, ce trebuie să facem pentru ca obiectivele noastre să devină palpabile și cât de puternici suntem împreună cu echipele noastre. Am fost fascinați de ideile creative prezentate de echipa INOVEO și de rezultatul final, care ne reprezintă atât de profund,” a declarat Irina Șerban, Director General Adjunct al Grup Șerban Holding.

Șase domenii de activitate

În prezent, echipa Grup Șerban Holding este compusă din peste 400 de angajați implicați în șase domenii de activitate, precum agricultură și comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea și comercializarea păsărilor, panificație, patiserie și cofetărie, alimentație publică prin Băcăniile Șerban, distribuție și transport.

Citeste si:
Grup Șerban Holding investește trei milioane de euro în creșterea capacității de depozitare, sortare și ambalare cartofi și alte legume
Grup Șerban Holding investește trei milioane de euro în creșterea capacității de depozitare, sortare și ambalare cartofi și alte legume

În 2021, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 93,4 milioane de euro și un profit net de 5,2 milioane de euro.

În domeniul agriculturii, Grup Șerban este cel mai mare producător din zona Moldovei, unde exploatează peste 12.000 de ha de culturi agricole în județele Bacău și Vaslui.

Beneficiarii produselor agricole realizate de Grup Șerban sunt jucători semnificativ din domeniu, precum PepsiCo sau Cargill. Totodată, compania deține o capacitate de depozitare reprezentativă, de peste 130.000 de tone, în trei baze situate în cele două județe.

În ceea ce privește creșterea și comercializarea păsărilor, Grup Șerban deține cinci ferme avicole în județele Bacău și Vaslui, iar capacitatea totală de producție a acestora este de 850.000 de capete/serie. În cadrul acestor ferme, 70% din rețeta furajului pentru hrana puilor este reprezentată de cerealele produse în cadrul grupului.

În linia de business axată pe panificație, patiserie și cofetărie, Grup Șerban deține o brutărie, un laborator de cofetărie și cinci magazine sub brandul Băcănia Șerban. Capacitatea de producție în această activitate este de 20 de tone în 24 de ore, iar produsele obținute sunt livrate în cadrul supermarketurilor atât sub brand propriu, Granero, cât și private label.

Despre Grup Șerban Holding

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului este integrată și are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

Misiunea grupului de firme Șerban Holding este aceea de a oferi partenerilor produse și servicii de calitate, de a crea un mediu unde angajații să își poată valorifica la maxim potențialul, și de a dezvolta un brand de încredere pentru România și nu numai.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O nouă identitate vizuală pentru Grup Șerban Holding