Lectură de 2 minute

17 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Holdingul Grup Șerban din Onești achiziționează o nouă fermă cu 4 milioane de lei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grup Șerban Holding, companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță achiziționarea unei noi ferme în județul Bacău și continuă procesul de consolidare în acest județ. Ferma se întinde pe o suprafață de aproximativ 343.400 mp, iar în urma acestei achiziții, Grup Șerban Holding ajunge să exploateze circa 12.500 de hectare de teren arabil cu accent pe cultura mare în sistem de agricultură regenerativă. Valoarea tranzacției se ridică la 4 milioane de lei.
 

Sursa foto: Grup Serban Holding

Suntem încântați de achiziționarea acestei noi ferme, având în vedere că cele 343.400 mp sunt deținute în proprietate, includ o bază agricolă proprie și sunt complet irigabile. Acest ultim aspect ne oferă o oportunitate unică de a diversifica și crește producția, totodată reducând riscurile asociate cu seceta. În cadrul acestei ferme urmărim să implementăm un sistem de dezvoltare legumicolă în rotație, cu un plan de culturi stabil format din cartofi și alte legume rădăcinoase, un pas care ne va permite să creștem producția de legume cu aproximativ 7%.

Nicolae Șerban, Președintele Consiliului de Administrație al Grup Șerban Holding

Grup Șerban Holding este una dintre puținele companii de agricultură din România care a adoptat principiile sustenabilității chiar înainte de apariția Pactului Verde European. Produsele companiei sunt certificate ISCC UE, demonstrând angajamentul companiei față de cele mai recente tendințe de sustenabilitate. ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) este un sistem global de certificare a sustenabilității, care acoperă toate materiile prime sustenabile, inclusiv biomasa agricolă și forestieră, materialele circulare și resursele regenerabile.

Anul acesta, Grup Șerban Holding va continua dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă prin utilizarea tehnologiei no-till (fără perturbare a solului prin procesare), o caracteristică de bază a agriculturii sustenabile. Beneficiile pe termen lung ale acestei tehnologii includ reducerea costurilor de combustibil și a timpului de lucru cu până la 50%, creșterea producției cu până la 10%, și conservarea solului și a apei din sol.

În 2022, Grup Șerban Holding a înregistrat la nivel consolidat o cifră de afaceri de 534,4 milioane de lei, o creștere cu 11% față de 2021, EBITDA de 67,9 milioane de lei, +27% și un profit net de 33,8 milioane de lei, o apreciere cu 10% față de anul 2021. În ceea ce privește producția vegetală și de comerț, anul trecut, Grup Șerban a înregistrat o cifră de afaceri de 412,7 milioane de lei, o creștere de 4% și un profit net de 27,8 milioane de lei, o apreciere de 10%.

Acțiunile Grup Șerban Holding sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu data de 28 februarie 2022 și se tranzacționează sub simbolul GSH. În prezent, compania are o capitalizare de piață de aproximativ 290 milioane de lei.

Grup Șerban Holding este un grup de firme cu capital românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994. Structura grupului are următoarele domenii de activitate: agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și legume, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport.

Citeste si:
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024
Venituri de peste 300 de milioane de euro pentru Jumbo, în 2023. Care sunt planurile pentru 2024

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Holdingul Grup Șerban din Onești achiziționează o nouă fermă cu 4 milioane de lei