Lectură de 4 minute

15 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Nikolay Kolev, PHOENIX: Consolidarea ne-a aliniat la un model de business de succes și la o strategie de creștere

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

De la momentul intrării pe piața românească a PHOENIX group și până în prezent, cifra de afaceri cumulată a companiilor Farmexim, Help Net, EL Pharma, care fac parte din PHOENIX group în România, a crescut cu 64% (2021 vs. 2017). Majorarea a generat demararea unui amplu proces de consolidare și redesign organizațional la nivelul companiilor din România, care îmbunătățește structura actuală și aduce noi linii de dezvoltare.

 

În urma acestui proces, echipele cu activități similare din cele trei companii sunt integrate în structuri unice la nivel de grup, iar fluxurile și procesele de bază din activitățile de distribuție medicamente, retail farmaceutic și pharma services sunt optimizate.

„Având o îndelungată istorie comună, acest exercițiu de a aduce și mai aproape Farmexim și Help Net pune mai mult în valoare puternicul parteneriat strategic între cele două companii, consolidându-l cu noua linie de business adusă de EL Pharma în 2021. Așa cum reiese și din rezultatele financiare spectaculoase, suntem mai puternici împreună, iar această acțiune de consolidare ne-a aliniat la un model de business de succes și la o strategie de creștere care va face PHOENIX group în România și mai valoros ca furnizor de servicii integrate de sănătate”, a declarat Nikolay Kolev, Managing Director al companiilor parte din PHOENIX group în România.

Procesul de redesign organizațional permite o capitalizare a oportunităților de colaborare și, mai ales, a cunoștințelor și a experienței angajaților la nivel de grup. Implementarea noii structuri contribuie la valorificarea mai eficientă a resurselor umane și la crearea unor oportunități semnificative de formare și de dezvoltare a carierei.

„Ne concentrăm pe tot ceea ce aduce valoare în organizație, iar oamenii sunt principala noastră resursă. De aceea, în mod firesc, realinierea organizațională se desfășoară cu atenție pe oameni și echipe, având în permanență în vedere nevoile lor, legislația muncii și, evident, reglementările specifice domeniului și normele anticoncurențiale. Putem atinge adevăratul potențial doar cu ajutorul unei echipe profesioniste și suntem conștienți că, întotdeauna, oamenii fac diferența”, a adăugat Kolev.

Cele mai importante repere în dezvoltarea PHOENIX group:

  • În 2018, concernul german PHOENIX group preia companiile Farmexim și Help Net
  • În 2019, Help Net achiziționează 52 de farmacii Remedia, 32 de farmacii Ecofarmacia, 17 farmacii Proxi Pharma
  • În 2020, 146 de noi farmacii sunt integrate în lanțul de farmacii Help Net
  • Sub umbrela Benefica, parteneriatul inițiat de Farmexim în 2017 pentru farmaciile independente, se lansează în 2020 Farmaciile Partenere Benefica, un nou concept pentru comunicarea directă cu pacientul.
  • În 2021, grupul înființează EL Pharma, companie cu activitate în zona de servicii pentru companii din domeniul farmaceutic (promovare, reprezentare etc.)
  • În 2021, Help Net este o rețea de 420 de farmacii, cu 52% mai mare decât în 2017
  • În 2021, parteneriatul Benefica are 500 de farmacii membre
  • În 2021, cota de piață a Help Net este cu 27% mai mare decât în 2017, iar a Farmexim, cu 6%
  • La sfârșitul anului 2021, grupul Farmexim | Help Net | EL Pharma înregistrează un număr de 2.938 de angajați, în creștere cu 28% față de anul 2017

Farmexim S.A. este primul importator și distribuitor de produse farmaceutice înființat în 1990 în România și asigurând acoperire națională prin centrul logistic central de la Balotești și punctele de lucru din principalele orașe ale țării.

Înființată în 1998, compania Help Net Farma S.A. operează unul dintre cele mai mari lanțuri de farmacii din România, Farmaciile Help Net, care se află în top 3 lanțuri farmaceutice, cu peste 420 de farmacii la nivel național.

Citeste si:
Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar
Agricultura viitorului, ediția 2024. Evenimentul industriei de profil integrează în premieră o secțiune dedicată retailului, adresând întregul lanț alimentar

PHOENIX group, cu sediul la Mannheim, în Germania, este un furnizor de servicii de sănătate, lider în Europa. Cu o prezență activă în 25 de țări și o acoperire geografică unică în întreaga Europă, concernul german contribuie esențial la serviciile integrate de sănătate, cu aproximativ 40.000 de angajați. În România, PHOENIX group este prezent din 2018, prin integrarea Farmexim S.A. și a Help Net Farma S.A.

PHOENIX group operează 158 de puncte de lucru care oferă servicii de wholesale și pre-wholesale, furnizând medicamente și produse de sănătate către farmacii și instituții medicale.

Cu aproximativ 13.000 de farmacii membre, PHOENIX Pharmacy Partnership este umbrela pentru o rețea europeană formată din 13 programe de cooperare și parteneriat în 16 țări.

Sub marca de servicii "All-in-One", compania oferă servicii către industria farmaceutică, de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

PHOENIX group operează peste 2.800 de farmacii proprii în 14 țări europene, sub brandurile BENU, APOTEK 1, Rowland Pharmacy și Help Net.

El Pharma S.R.L. este cea mai nouă entitate a PHOENIX group în România, înființată în 2021, cu scopul de a dezvoltarea noua direcție de servicii pentru companii din domeniul farmaceutic, sub umbrela All-in-One.

PHOENIX group își concentrează acțiunile asupra oamenilor cu scopul de a contribui la o viață mai sănătoasă și un viitor mai bun, cu misiunea de a deveni cel mai bun furnizor de servicii integrate de sănătate oriunde își desfășoară activitatea.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nikolay Kolev, PHOENIX: Consolidarea ne-a aliniat la un model de business de succes și la o strategie de creștere