Gigantul de articole sportive cu sediul în Oregon a extins programul Nike Refurbished, lansat în 2021 în magazinele din SUA, cu o platformă web. Compania va vinde încălțăminte folosită sau deteriorată cu reduceri de până la 50%, scrie modaes.com.
Brandul a început să testeze acest serviciu în 2021 pe piața locală, colectând adidași uzați pentru a-i recondiționa și apoi a-i vinde. Oferta este clasificată în funcție de imperfecțiunile produsului.
Nike capitalizează astfel o piață pe care era deja un jucător indirect. Marca este una dintre cele mai populare pe platforme precum StockX, o piață C2C (de la consumator la consumator) unde clienții își pot revinde încălțămintea.
În ultimii ani, din ce în ce mai multe mărci își lansează propriile platforme second-hand. În ceea ce privește distribuția la scară largă, unul dintre pionieri a fost H&M.
De curând, Zara a început să lanseze și un serviciu second-hand în Marea Britanie, care va intra în curând și în Spania. Luxul, unul dintre sectoarele în care second-hand-ul s-a dezvoltat cel mai mult, a început, de asemenea, să încerce direct acest lucru, deși mai timid. Gucci a început să colaboreze în luna martie a acestui an cu Vestiaire Collective într-un serviciu de vânzare de genți de ocazie în care marca este direct implicată în autentificarea și calificarea pieselor.
Potrivit datelor platformei de vânzare de haine second-hand Thredup, această piață va ajunge la 51 de miliarde de dolari până în 2023. Creșterea este determinată în mare parte de volumul de cumpărători.
Nike este cel mai mare grup de modă și echipamente sportive din lume. Compania cu sediul în SUA a încheiat ultimul exercițiu financiar (încheiat la 31 mai) cu o cifră de afaceri de 46,71 miliarde de dolari, în creștere cu 10%. Profitul s-a ridicat la 6.046 milioane de dolari.
H&M a dezvoltat un nou concept de magazine pentru orașele mai mici. Retailerul va deschide primul magazin de tip boutique
