Lectură de un minut

15 Aug 2023 - Știri și Noutăți

Nestlé va investi în noi linii de producție la fabrica sa din Egipt

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Nestlé va investi în operaÈ›iunile sale din Egipt, adăugând patru noi linii de producÈ›ie la fabrica de lângă Cairo. Gigantul elveÈ›ian a anunÈ›at planuri de a spori producÈ›ia la fabrica sa, în guvernoratul Giza din Egipt. Trei dintre noile linii vor fi pentru produsele Maggi, iar a patra pentru produsele lactate Nido, a confirmat un purtător de cuvânt al companiei. 

Sursa foto: retail.ro

”Liniile de producÈ›ie vor fi complet funcÈ›ionale în decembrie 2023, iar produsele rezultate vor fi dedicate exportului”, a precizat compania, notează JustFood.

Nestlé operează în total trei unități în Egipt: două în oraÈ™ul 6 Octombrie, producând produse Maggi, Cerelac È™i Nesquik, precum È™i reambalând Nido, Nescafé È™i Bonjorno. A treia unitate produce apă îmbuteliată Nestlé Pure Life È™i Baraka.

Detaliile financiare ale investiÈ›iei vor fi anunÈ›ate în decembrie, odată cu inaugurarea liniilor de producÈ›ie.

Nestlé a dezvăluit că a investit aproximativ 100 de milioane de lire sterline (3,2 milioane de dolari) în operaÈ›iunile sale egiptene în 2021, după ce È™i-a extins capacitatea de producÈ›ie la fabrica oraÈ™ului 6 Octombrie.

Compania elveÈ›iană a anunÈ›at, în rezultatele semestriale, că unitățile sale din regiunile Asia, Oceania È™i Africa au reprezentat vânzări în valoare de 9,1 miliarde de franci francezi (10,35 miliarde de dolari) pentru perioada respectivă, în scădere uÈ™or față de 9,3 miliarde de franci francezi din anul precedent. CreÈ™terea organică a fost de 9,3%.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Nestlé va investi în noi linii de producÈ›ie la fabrica sa din Egipt