Lectură de 2 minute

15 Jan 2024 - Știri și Noutăți

MyEcoBox lansează CoffeeCycle, un program de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea în București

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

MyEcoBox, o organizație non-profit, a lansat CoffeeCycle, prima campanie de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea din România.
 

Sursa foto: myecobox.ro

Campania pilot de 3 luni, are ca scop reducerea deșeurilor și încurajarea practicilor de economie circulară și invită toate brandurile de cafea (inclusiv ceai, ciocolată și lapte) prezente pe piața românească să participe activ și să își unească forțele pentru a contribui semnificativ la succesul acestei inițiative.

MyEcoBox este mândră să anunțe parteneriatul său cu IndECO, un partener de top în domeniul reciclării în regiune, pentru a asigura procesarea eficientă a capsulelor și pungilor de cafea colectate, consolidând angajamentul campaniei pentru sustenabilitate.

Mai mult de 82% dintre consumatorii de capsule de cafea nu știu că își pot recicla capsulele, însă 60% dintre ei ar face acest lucru prin intermediul unei soluții convenabile. Mai multe puncte de colectare #CoffeeCycle au fost deja instalate în complexuri rezidențiale și de birouri precum Avalon Estate, Cosmopolis, Hyperion Towers, InCity Residence și Marmura Residence, oferind servicii de reciclare a cafelei la îndemână pentru peste 20.000 de oameni din București.

Lestat Monroe, fondator al MyEcoBox

De asemenea, campania #CoffeeCycle încurajează pasionații/băutorii de cafea să își recicleze capsulele, pungile și pliculețele de cafea uzate la punctele de colectare desemnate, disponibile în tot Bucureștiul. Deșeurile colectate vor fi trimise la o unitate de reciclare, unde vor fi procesate și transformate în produse noi.

Dozele de aluminiu sunt folosite la fabricarea de cutii de băuturi și componente auto, iar cele de cafea din plastic pentru articole precum mobilier, ambalaje industriale și produse de construcții. Zațul de cafea folosit va fi transformat în compost.

Consumatorii dornici să urmărească impactul campaniei #CoffeeCycle pot face acest lucru direct prin intermediul www.MyEcoBox.ro. Site-ul web oferă hărți interactive care prezintă locația punctelor de colectare #CoffeeCycle, ceea ce le permite utilizatorilor să găsească cel mai apropiat punct de colectare.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  MyEcoBox lansează CoffeeCycle, un program de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea în București