Lectură de un minut

05 Oct 2022 - Știri și Noutăți

MIPE: Buget de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria alimentară

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) deschide pe data de 7 octombrie apelul de investiții pentru industria alimentară, care dispune de un buget de 300 de milioane de euro prin Programului Operațional Competitivitate. Solicitanții au la dispoziție o săptămână pentru a depune cererile.

Etapa de preînscriere pentru contractarea de granturi pentru investiții în retehnologizare destinate IMM-urilor a început în data de 28 septembrie 2022.

Solicitanții se pot înscrie în aplicația IMM Recover și pregăti documentele pentru acțiunea 4.1.1. BIS– „Investiții în activități productive” – Tip de proiect: “Investiții în retehnologizare acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și al construcțiilor, în vederea refacerii capacității de reziliență”.

Pentru a fi declarați eligibili, solicitanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții, cum ar fi:

  • activitatea pentru care se solicită finanțare trebuie să fie aferentă unui cod CAEN autorizat la data depunerii cererii de finanţare pe întreprindere, nu pe locație de implementare;
  • să fie înființați până la data de 31 decembrie 2020;
  • să nu fie considerați IMM-uri în dificultate la 31 decembrie 2021;
  • să înregistreze profit operațional din activitatea curentă, respectiv din activitatea de exploatare în exerciţiul financiar 2021.

Firmele care aplică la acest program pot obține finanțări cuprinse între 50.000 și 50.000 euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  MIPE: Buget de 300 de milioane de euro pentru investiții în industria alimentară