Lectură de un minut

19 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% pe profit din 2023

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

România va impozita multinaționalele cu 15% pe profit, iar ținta este de a aplica acest plafon începând cu 1 ianuarie 2023, a anunțat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice și Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregătește transpunerea rapidă a reguilor stabilite de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaționalelor cu 15% pe profit. Ambiția noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023!”, a scris Câciu pe Facebook.

Ministrul Finanțelor a transmis că prioritatea Guvernului va fi de a micșora deficitul fiscal de TVA.

„Mai ales în contextul actualei crize energetice, suntem datori să ne asigurăm că marile corporații care activează pe piața locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România. De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, dl Paulo Gentiloni că această țintă vine în continuarea unei alte priorități a Guvernului, aceea de a micșora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA și de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiții ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanțate în mod structural.

Retail jobs

Sunt convins că aceste măsuri sunt juste și necesare atât economic, cât și social. Este vital ca o parte din această valoare adăugată produsă în economie să se întoarcă la români, finanțând măsuri de stimulare a micilor întreprinderi, a fermierilor și a tuturor celor care trăiesc cinstit de pe urma unei afaceri de familie”, a completat Câciu.

Foto: Facebook Adrian Câciu

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% pe profit din 2023