Lectură de 2 minute

15 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Miele, creștere de 28% a cifrei de afaceri în 2021, până la 80 de milioane de lei

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Miele, producător de echipamente electrocasnice premium, anunță pentru 2021 o cifră de afaceri de 80 de milioane de lei în România, în creștere cu 28% față de 2020. Cele mai căutate electrocasnice au fost mașinile de spălat, aspiratoarele, dar și echipamentele pentru bucătărie, care au înregistrat creșteri ale vânzărilor.

„În ultimul an, electrocasnicele cele mai căutate au fost cele pentru igienizare și curățarea locuinței, precum și mașinile de spălat, aspiratoarele sau echipamentele pentru bucătărie”, a spus Dragos Grigore, head of own retail Miele România.

Una dintre schimbările observate în comportamentul clienților a fost reprezentată de creșterea interesului pentru cumpărăturile online. Magazinul shop.miele.ro a înregistrat creșteri ale traficului de vizitatori și un volum mai mare al comenzilor. Cele mai cumpărate produse în online au fost aspiratoarele, esspresoarele și diferitele tipuri de detergenți.

Cea mai mare comandă din 2021 a fost făcută într-un showroom din București, a avut o valoare totală de 300.000 de lei și a inclus 12 produse, din toate categoriile. Cele mai multe vânzări au fost înregistrate în București, topul oraselor fiind completat de Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Miele vrea să extindă rețeaua de magazine

Miele a continuat expansiunea rețelei de magazine la nivel național și în 2021 prin deschiderea unui nou showroom în Craiova, după o investiție de 90.000 de euro și a ajuns la un portofoliu de opt magazine în regim propriu în România. Pentru 2022, compania are în plan și extinderea rețelei de magazine.

Miele este un producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări.

Citeste si:
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation
Arçelik lansează Beko Europe, după acordul cu Whirlpool Corporation
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miele, creștere de 28% a cifrei de afaceri în 2021, până la 80 de milioane de lei