Lectură de 4 minute

09 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Miele, cel mai mare producător mondial de electrocasnice premium, a revenit la IFA Berlin

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Miele, cel mai mare producător mondial de echipamente și electrocasnice premium, a revenit la IFA Berlin (eveniment derulat în perioada 2-6 septembrie), după ce ultima participare fusese în 2019. Anul acesta, sub deviza „Descoperă calitatea care precede timpurile noastre. Pentru un viitor mai bun”, accentul a fost pus pe grija față de mediu, compania prezentând produse și funcționalități noi, dezvoltate exclusiv.

Locuințele inteligente devin sustenabile Datorită Miele, contribuind astfel și mai mult la reducerea emisiilor de carbon și a costului facturii de energie electrică, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul Dashboard pentru consum, integrat în aplicația Miele, va fi extrem de util, deoarece va înregistra cantitatea de apă și energie electrică consumate de mașina de spălat rufe sau vase pe durata unui program și va oferi sfaturi despre cum pot fi utilizate electrocasnicele și mai eficient. Printr-un management inteligent al energiei, utilizatorii casnici care dețin panouri fotovoltaice vor putea reduce și mai mult amprenta de carbon.

Noile aparate de refrigerare de sine stătătoare din seria Miele K400 sunt și mai prietenoase cu mediul. De exemplu, modelele dotate cu sistemul inovator de prospețime PerfectFresh Active păstrează legumele și fructele proaspete de până la cinci ori mai mult timp, la o temperatură optimă, apropiată de punctul de îngheț și utilizând difuzarea de vapori fini de apă. „Miele este lider și în ceea ce privește eficiența energetică a produselor de refrigerare”, a spus Dr. Axel Kniehl, Director Executiv Marketing și Vânzări, Miele Group. Datorită panourilor izolatoare subțiri de ultimă generație cu siliciu (acid silicic), aceste produse vor asigura o clasă de eficiență energetică A pe o perioadă lungă de timp.

Retail jobs

Gătitul la aburi este o metodă sănătoasă de preparare a alimentelor, care păstrează savoarea și proprietățile nutritive ale acestora. Combinarea acestei metode cu un cuptor performant este cea mai bună soluție într-o bucătărie modernă. Miele a prezentat la IFA Berlin modelele noi de cuptoare cu aburi, cu opțiunea de auto-curățare, datorită funcției HydroClean.

De asemenea, Miele a prezentat la IFA noi modele de plite cu inducție cu hotă încorporată, care garantează o aspirare mai eficientă și mai silențioasă decât modelele anterioare.

„Toate modelele menționate sunt testate pentru a garanta o durată de viață de 20 de ani”, a spus Markus Miele, Director Executiv și Co-proprietar Miele, care a prezentat planurile și obiectivele companiei de a reduce și mai mult emisiile de CO2 în diferite locații Miele.

Miele se află pe un trend de creștere, chiar dacă pandemia de Covid-19 a redus interesul consumatorilor pentru electrocasnice, iar consumul s-a prăbușit în piețele cheie. Miele a înregistrat creșteri ale vânzărilor de 7,5% în 2021 și de 6,5% în 2020.

Citeste si:
Miele, creștere de 28% a cifrei de afaceri în 2021, până la 80 de milioane de lei
Miele, creștere de 28% a cifrei de afaceri în 2021, până la 80 de milioane de lei

Cererea de electrocasnice cu valoare adăugată, în special de unități încorporabile, este încă ridicată. Mulți consumatori cumpără mai circumspect, căutând longevitate și eficiență energetică atunci când vine vorba de electrocasnice”, a spus Dr. Reinhard Zinkann, Director Executiv si Co-proprietar Miele.

„Aleea Sustenabilității”

La IFA Berlin, Miele a dezvoltat în cadrul propriului stand Aleea Sustenabilității, cu scopul de a prezenta vizitatorilor eforturile depuse de companie pentru protecția mediului în toate locațiile pe care le deține și pentru toate operațiunile sale, vânzări, service sau logistică.

Peste 400 de produse au fost prezentate în cadrul standului Miele, pe o suprafață de 3.000 m2. Acesta a fost conceput pentru a fi sustenabil: secțiunile standului pot fi refolosite, mobilierul și obiectele decorative sunt închiriate, iar covoarele și toată hârtia folosită sunt 100% reciclate. Pungile și pachetele cadou au fost eliminate, la fel și biletele sau bonurile tipărite.

*Aplicațiile de conectivitate descrise sunt oferte digitale suplimentare de la Miele & Cie. KG sau de la companii partenere. Toate aplicațiile inteligente sunt facilitate de sistemul Miele@home. Domeniul de aplicare al funcțiilor poate varia în funcție de modele și piețe.

Despre Miele

Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator.

Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România, precum și două unități de producție aparținând filialei sale italiene de tehnologie medicală Steelco. Cifra de afaceri a companiei în anul 2021 s-a ridicat la aproximativ 4.84 miliarde de euro. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări.

În întreaga lume, întreprinderea de familie, aflată acum la a patra generație, are o forță de muncă de aproximativ 22.300 de persoane, dintre care 11.200 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh, Germania.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Miele, cel mai mare producător mondial de electrocasnice premium, a revenit la IFA Berlin