Lectură de 2 minute

30 Mar 2023 - Știri și Noutăți

Luis Vuitton Moët Hennessy dezvăluie lista celor nouă finaliști ai concursului său anual 

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gigantul de lux Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) a dezvăluit numele celor nouă designeri de modă în devenire care au ajuns în finala Premiului anual LVMH pentru tinerii creatori de modă și a Premiului Karl Lagerfeld.  

Sursa foto: Michael Lee / Unsplash

Ambele premii oferă și un mentorat de un an cu LVMH, care cuprinde totul, de la proprietate intelectuală la producție și distribuție, imagine și comunicare și marketing pentru marca lor, potrivit Drapers.com.

Așadar, câștigătorul concursului LVMH pentru tinerii creatori de modă primește un premiu în bani în valoare de 300.000 de euro (263.460 de lire sterline), în timp ce Premiul Karl Lagerfeld este cea mai înaltă distincție din cadrul Premiilor LVMH, care aduce o sumă de 150.000 de euro (131.730 de lire sterline).

Premiul de anul trecut a fost câștigat de designerul de îmbrăcăminte pentru bărbați Steven Stokey-Daley, stabilit la Londra, care a investit premiul de 300.000 de euro în afacerea sa de comerț electronic.

Câștigătorul premiului din 2023 va fi anunțat pe 7 iunie, fiind ales de un juriu format din creatori de modă consacrați, printre care Stella McCartney, Marc Jacobs și directorul general al Christian Dior, Delphine Arnault.

Finaliștii concursului LVMH după etichetă, designer, țară și categorie

  • Aaron Esh by Aaron Esh, Marea Britanie, îmbrăcăminte pentru bărbați.
  • Better by Julie Pelipas, Ucraina, îmbrăcăminte pentru femei
  • Burc Akyol by Burc Akyol, Franța, colecții pentru femei, bărbați și genderless
  • Diotima by Rachel Scott, Jamaica, Jamaica, îmbrăcăminte pentru femei
  • Luar by Raul Lopez, Statele Unite ale Americii, colecții pentru femei, bărbați și colecții fără gen
  • Magliano by Luca Magliano, Italia, îmbrăcăminte pentru bărbați
  • Paolina Russo by Paolina Russo, Canada, și Lucile Guilmard, Franța, îmbrăcăminte pentru femei.
  • Quira de Veronica Leoni, Italia, îmbrăcăminte pentru femei
  • Setchu de Satoshi Kuwata, Japonia, colecții unisex.

Concursul LVMH Prize este deschis designerilor sub 40 de ani din întreaga lume, care au creat cel puțin două colecții de îmbrăcăminte pentru femei, bărbați sau colecții unisex.

Premiul LVMH pentru tinerii creatori de modă are ca scop sensibilizarea designerilor cu privire la problemele de mediu în procesele de design și de producție. Fiecare dintre ei se bucură de un program de mentorat specific, precum și de o bursă (20.000 și 10.000 de euro) pe platforma Nona Source, care are ca scop revalorificarea materialelor decedate din stocurile caselor de modă și marochinărie ale Grupului.

Citeste si:
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Studiu Danone: românii consumă tot mai multe produse pe bază de plante de la an la an 
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Luis Vuitton Moët Hennessy dezvăluie lista celor nouă finaliști ai concursului său anual