Lectură de 2 minute

31 Oct 2018 - Știri și Noutăți

Lidl contribuie la deschiderea celei de-a doua banci de alimente din Romania

Abonează-te pe  

Cu sustinerea Lidl Romania, pe 30 octombrie se lanseaza oficial a doua banca de alimente din Romania. Aceasta va functiona dupa principiile Federatiei Europeane a Bancilor de Alimente (FEBA). 

Aproximativ o treime din toate produsele din Romania ajung la cosul de gunoi sau sunt irosite inutil, anual. Aceasta cantitate corespunde cu circa 2.55 milioane de tone de produse alimentare, in timp ce 5 milioane de romani se afla in pragul saraciei, iar 66% din familiile din mediul rural nu isi pot asigura hrana zilnica (conform datelor FoodWaste Romania).

Astfel, pentru a continua demersurile de constientizare si reducere a risipei alimentare si, in acelasi timp, pentru a veni in sprijinul persoanelor in dificultate, Lidl Romania s-a implicat activ in lupta contra risipei alimentare prin sprijinirea inaugurarii primelor banci alimentare din Romania infiintate dupa modelul organizatiilor de profil din Uniunea Europeana si conforme cu principiile Federatiei Europene a Bancilor de Alimente (FEBA)..
Banca de Alimente din Cluj este cel de-al doilea asemenea proiect din Romania in care Lidl este membru fondator, dupa Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor din Bucuresti, inaugurata in 2016. Lidl Romania isi propune sa contribuie la fondarea unor banci de alimente la standarde europene si in alte orase, precum Roman, Timisoara, Craiova sau Braila.
Dupa un program pilot de aproape 7 luni, prin care au fost salvate aproximativ 7 tone de mancare, Banca de Alimente din Cluj si-a inceput oficial misiunea de recuperare sistematica imediata a produselor alimentare comestibile si non alimentare. Organizatia colecteaza si livreaza gratuit alimente si produse igienico-sanitare pentru uz personal pentru copii si adulti, organizatiilor guvernamentale care acorda servicii de asistenta sociala unor categorii diverse de grupuri vulnerabile: copiilor cu dizabilitati sau cu risc de abandon scolar, tinerilor cu dizabilitati, batranilor nevoiasi, fetelor mama, femeilor maltratate, familiilor monoparentale sau numeroase, familiilor defavorizate, imigrantilor, sinistratilor etc.
Banca de Alimente din Cluj este sustinuta prin proiectul Impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun, programul de granturi initiat de companie, dedicat initiativelor din domeniul educatiei si mediului.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl contribuie la deschiderea celei de-a doua banci de alimente din Romania