Lectură de 2 minute

02 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Lars Petersson este noul CEO al grupului Velux

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

Grupul Velux îl desemnează pe Lars Petersson în calitate de nou CEO, pentru a-l înlocui pe David Briggs, care a decis să se pensioneze. Lars Petersson este în prezent Președinte și CEO al Hempel și se va alătura companiei Velux pe 1 noiembrie 2022. Anders Götzsche, CFO al Velux, va ocupa funcția de  CEO interimar până la această dată.

Lars Petersson a ocupat anterior funcția de președinte și CEO al Hempel, o companie globală cu sediul în Danemarca, din domeniul vopselelor. Înainte de Hempel, Lars Petersson a ocupat funcții de conducere de top management în compania suedeză Inwido, producătoare de uși și ferestre și în compania franceză producătoare de pardoseli, Tarkett. Începând cu 2019, Lars Petersson este membru al Consiliului de administrație al companiei Dovista, parte din Holdingul VKR.

„Lars Petersson are o experiență vastă și un palmares puternic obținute în cadrul companiilor globale de producție din industriile conexe. Sub conducerea sa, Hempel a lansat cu succes o strategie de creștere ambițioasă, cu un accent clar pe clienți și un angajament la fel de puternic de a deveni lider în sustenabilitate. Sunt încrezător că am găsit persoana potrivită în Lars pentru a conduce dezvoltarea continuă a Velux”, declară Jørgen Jensen, președintele consiliului de administrație al Grupului VELUX.

Lars Petersson are 53 de ani și este originar din Suedia. Locuiește în zona Copenhaga împreună cu soția sa, Annica, cu care are doi copii adulți.

Retail jobs

David Briggs se va pensiona de la Velux

După cinci ani la conducerea Grupului VELUX, David Briggs se va retrage din funcția de CEO în septembrie.

„David a avut o carieră de succes în cadrul companiei VELUX, de aproape 30 de ani, iar sub conducerea sa timp de cinci ani în calitate de CEO, povestea de succes VELUX a continuat și a accelerat. Îmi pare rău de plecarea lui , dar îi respect pe deplin dorința de a petrece mai mult timp cu familia”, afirmă președintele VELUX, Jørgen Jensen.

„A fost cea mai mare onoare și privilegiu din viața mea să conduc VELUX și să reprezint această companie magnifică și pe toți colegii mei remarcabili. Din 2018, am obținut rezultate cu care ne putem mândri cu toții – rezultate care depășesc ceea ce mulți credeau că ar fi posibil. Acest lucru se datorează atât angajamentului colegilor mei, cât și al partenerilor, al furnizorilor noștri și, desigur, al clienților noștri”, declară CEO David Briggs.

De peste 80 de ani, gama de produse Velux include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme de control pentru casă inteligentă.

Citeste si:
Danish Crown reduce capacitatea de abatorizare, din cauza lipsei animalelor
Danish Crown reduce capacitatea de abatorizare, din cauza lipsei animalelor

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lars Petersson este noul CEO al grupului Velux