Lectură de 2 minute

16 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Lanțul de hipermarketuri Auchan lansează un detergent ecologic fabricat din ulei de gătit

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Auchan Portugalia a lansat o gamă de detergenți ecologici produși din ulei vegetal reciclat, în încercarea de a-și atinge obiectivul de reducere a deșeurilor și de promovare a economiei circulare.
 

Sursa foto: Shutterstock.com

Detergentul Ecox este disponibil în mai multe variante, precum:

  • detergent pentru rufe,
  • detergent pentru vase,
  • detergent universal,
  • detergent pentru mașina de spălat vase,
  • detergent pentru podele,
  • degresant pentru suprafețe multiple,
  • balsam de rufe.

În majoritatea gospodăriilor portugheze se utilizează o cantitate semnificativă de ulei de gătit la prepararea meselor, ceea ce generează la rândul său o cantitate uriașă de deșeuri, a declarat retailerul, citat de European Supermarket Magazine.

Tehnologia din spatele formulei

Tehnologia din spatele formulei lichide, dezvoltată de Universitatea din Coimbra, reunește componente precum glicerolul și acizii grași, transformând deșeurile într-un produs util și ecologic.

Sustenabilitatea este prezentă și în ambalajul detergenților, care prezintă un design ecologic, întrucât au fost creați pentru a avea un impact mai redus asupra mediului în toate fazele procesului - producție, umplere și transport.

Gama de produse Ecox este deja disponibilă pe site-ul Auchan și în magazinele fizice, cu prețuri începând de la 3,09 euro.

Mai mult, Auchan Portugalia a anunțat, ca parte a angajamentului său continuu față de sustenabilitate, că va reduce cu 60% hârtia folosită în pliantele sale promoționale, ceea ce corespunde unei economii de 1.000 de tone de hârtie pe an.

Auchan este un retailer multinațional francez cu sediul în Lille, Franța. Compania este deținută de familia Mulliez, care mai are în proprietate Leroy Merlin, Decathlon, Norauto, Kiabi și Pimkie, și este prezentă în Franța, Italia, Spania, Portugalia, Luxemburg, Polonia, România, Ungaria, Rusia, China și Taiwan. Este al 35-lea cel mai mare angajator din lume, cu 354.851 de angajați, dintre care 206.000 dețin împreună 5% din companie. Denumirea Auchan este un omonim al cuvântului Hauts-Champs, un cartier din Roubaix, unde a fost deschis primul magazin.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Auchan România are în portofoliu 320 magazine, cuprinzând 33 de hipermarketuri, 7 supermarketuri și 280 de magazine de ultraproximitate MyAuchan, din care peste 270 în stațiile Petrom, cât și magazinul online auchan.ro. Cu o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune locuitorilor din orașele în care sunt prezente magazinele sale un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount responsabil, cu toate preţurile mici, permanent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lanțul de hipermarketuri Auchan lansează un detergent ecologic fabricat din ulei de gătit