Lectură de 3 minute

31 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Kärcher: Cererea pentru aparatele de curățat cu aburi a crescut cu peste 70%, în ultimii trei ani

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Cererea pentru aparatele de curățat cu aburi a crescut, în ultimii trei ani, cu peste 70%, iar pentru acest an se preconizează o creștere cu încă 10% față de anul precedent, potrivit unui studiu realizat de către Kärcher, companie în domeniul tehnologiei de curățare, în rândul clienților săi.

Sursa foto: Kärcher

Tendințele s-au schimbat în ultimii ani, iar pandemia a influențat mult preferințele românilor atunci când vine vorba despre curățenie. Cererea pentru aparatele de curățat cu aburi s-a majorat cu peste 70%, în perioada 2019-2022, iar tendința de creștere se păstrează și pentru acest an.

De asemenea, aspiratoarele verticale se află și ele printre preferatele pasionaților de curățenie. Cererea pentru acestea a crescut cu aproape 60% în perioada 2019 – 2021 și anul acesta compania se așteaptă la o creștere cu 20-25% față de anul trecut.

Dacă la întrebarea << Care sunt produsele preferate de curățenie în interiorul casei? >> majoritatea oamenilor răspund mopul și aspiratorul, când ne uităm la opțiunile de cumpărare vom vedea că gusturile sunt mult mai specifice atunci când vorbim despre aparatele destinate menținerii curățeniei și igienei casei.

Mihaela Dărângă, reprezentant Kärcher România

Alte produse preferate de către clienții Kärcher pentru curățenia din interiorul casei sunt:

  • aspiratoarele cu funcție de spălare a tapiseriei și a canapelelor,
  • mopurile electrice,
  • aspiratoarele de geamuri.

Aparatele cu abur sunt preferate de familiile cu copii mici sau de persoanele cu probleme alergice. Ele evită folosirea detergenților și caută ca, pe lângă curățenia de întreținere, să asigure și un grad înalt de igienizare a spațiilor, ceea ce înseamnă eliminarea bacteriilor și a virusurilor, pe lângă cea a murdăriei.

Dintre cele 29 de produse de curățat cu aburi ale Kärcher România, produsul preferat, conform cererii de piață, este aparatul multifuncțional SC 3 Easy Fix care, datorită multitudinii de accesorii, asigură atât mult-căutata funcție de mop, cât și curățenia multor altor spații ale casei: gresie și faianță, rosturi, cuptor, hotă, plită, geamuri sau accesorii sanitare.

Citeste si:
Dyson lansează CleanTrace, aspiratorul care oferă date despre locul în care s-a efectuat curățenia
Dyson lansează CleanTrace, aspiratorul care oferă date despre locul în care s-a efectuat curățenia

Echipamente pentru curățarea grădinii

Când vine vorba despre curățarea grădinii, terasei sau spațiilor exterioare, cel mai des puse în coș aparate sunt aparatele de curățat cu presiune, aparatele de tuns iarba și suflantele pe baterie, datorită renumelui lor de aparate foarte silențioase.

Kärcher este companie în domeniul tehnologiei de curățare, furnizând o gamă extinsă pentru orice aplicație de curățenie, atât din domeniul casnic cât și din cel profesional. Compania de familie are 14.400 de angajați în 80 de țări și 130 de reprezentanțe. Peste 50.000 de centre de service din toate țările asigură aprovizionarea continuă și completă a clienților din întreaga lume. În 2021, Kärcher a realizat cele mai mari vânzări din istoria sa, 3,092 miliarde de euro.

Kärcher este prezent în România din 2008, are 111 angajați, 8 reprezentanțe Kärcher Center, o rețea națională de service și o acoperire națională prin marile lanțuri de magazine și prin distribuitorii autorizați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kärcher: Cererea pentru aparatele de curățat cu aburi a crescut cu peste 70%, în ultimii trei ani