Lectură de 2 minute

10 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Kaufland România va crea 300 de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni pe parcursul anului 2022

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Kaufland România va crea, pe parcursul acestui an, peste 300 de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni care doresc să rămână în România pe termen mediu sau lung, pe lângă cele 1.000 de joburi, stabilite deja pentru 2022.

Inițiativa companiei vine ca răspuns la situația instabilă din regiune, numărul refugiaților ucraineni din România fiind în continuă creștere. Cele 300 de locuri de muncă dedicate refugiaților vor fi create în mod suplimentar, în completarea celor 1.000 de noi locuri de muncă deja previzionate pentru anul 2022, pe fondul planurilor de expansiune Kaufland la nivel național.

De la începutul crizei umanitare, compania s-a implicat, sprijinind diferite inițiative sociale derulate atât la punctele de trecere vamală, cât și în centrele pentru refugiați. Printre acestea se numără colecta de alimente și produse de igienă organizată alături de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente momentan în peste 50 de magazine Kaufland, urmând ca această opțiune să devină curând disponibilă în toate magazinele Kaufland din România sau asigurarea meselor calde pentru refugiați. Kaufland finanțează zilnic pregătirea a 1.200 de porții de mâncare caldă, suplimentar la cele 1.000 de porții realizate în mod normal la Cantina Socială din București, în toate zilele săptămânii.

La rândul lor, angajații Kaufland s-au implicat prin găzduirea familiilor de refugiați, prin donarea de alimente și alte produse neperisabile. Pentru a încuraja implicarea echipei, fiecare acțiune de voluntariat este recompensată de companie cu o zi liberă.

Schwarz, grupul din care fac parte retailerii alimentari Kaufland și Lidl, donează bunuri în valoare de 10 milioane de euro pentru refugiații din Ucraina aflați la granițe

Unul dintre cei mai mari angajatori din România, Kaufland numără în prezent peste 15.000 de angajați în cele 151 de magazine, două platforme logistice și la sediul central din București. Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.350 de magazine în 8 țări, 139.000 de angajați și o rețea de peste 151 de magazine în România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Kaufland România va crea 300 de locuri de muncă pentru refugiații ucraineni pe parcursul anului 2022