Lectură de 3 minute

03 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Jysk vrea să dubleze numărul de magazine, după ce a deschis a 100-a unitate din România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Jysk a deschis joi, 3 iunie, magazinul cu numărul 100, în ConstanÈ›a, la 14 ani de la intrarea pe piaÈ›a din România. Retailerul danez de home&deco vrea să pună pe hartă încă 100 de magazine - obiectiv care ar urma să fie atins în circa È™apte ani, dacă menÈ›ine ritmul deschiderilor de 15 unități pe an.

Magazinul JYSK ConstanÈ›a Far, aflat pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, este È™i cel de-al treilea pe care compania îl deschide în ConstanÈ›a. Aici, JYSK a ajuns pentru prima dată în urmă cu mai bine de 10 ani. Primul magazin inaugurat în oraÈ™ acum mai bine de un deceniu se află în Top 10 al celor mai performante magazine JYSK din È›ară.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. IniÈ›ial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge 100 de magazine în È›ară.

„În 2014 aveam aproximativ 100 de colegi, acum avem aproape 1.000. De-a lungul timpului, pe lângă locurile de muncă nou create în magazine, am creat È™i departamente de suport noi, care să susÈ›ină expansiunea È™i să ne ajute să oferim clienÈ›ilor produse de calitate la un preÈ› bun. De exemplu, cel mai nou departament care È™i-a început activitatea anul aceste este cel de Business to Business, al cărui scop este să faciliteze achiziÈ›ia produselor noastre de către clienÈ›ii persoane juridice”, a declarat Alex Bratu, country manager JYSK România È™i Bulgaria.

15 magazine noi pe an

Anual, JYSK deschide cel puÈ›in 15 magazine noi – numărul de unități deschise în perioada pandemiei. Fiecare magazin nou presupune È™i angajarea de personal pentru acel magazin, astfel încât aproximativ 150 de posturi noi sunt adăugate în fiecare an în organigrama companiei.

„Ne dorim ca fiecare client să aibă un magazin fizic JYSK aproape de el, să fim accesibili nu doar din punct de vedere al preÈ›urilor, ci È™i al distanÈ›ei fizice. În ultimul an s-a vorbit foarte mult despre schimbarea comportamentului de cumpărături È™i despre înclinarea balanÈ›ei către cumpărăturile online.

În cazul nostru, magazinele fizice continuă să aibă cea mai mare pondere a vânzărilor, deoarece clienÈ›ii îÈ™i doresc să vadă produsele pe care le aleg pentru casele lor È™i să le testeze. Credem că succesul vine atunci când reuÈ™im să le oferim clienÈ›ilor toate modalitățile de cumpărare posibile, astfel încât ei să aleagă ce este mai potrivit pentru ei, indiferent de punctul în care se află în procesul de cumpărături”, adaugă Alex Bratu.

200 de magazine în următorii ani

Compania caută spații de retail de aproximativ 1.300-1.400 mp, potrivite conceptului de magazin actual.

Citeste si:
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene
C&A vrea să se extindă cu magazine mai mici în centrele orașelor europene

„Planul nostru este de a atinge 200 de magazine. Suntem doar la jumătatea poveÈ™tii, urmează actul 2”, a declarat Hristu Geoge, development manager JYSK România.

Jysk România are 100 de magazine, 960 de angajaÈ›i, o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei în anul financiar 2019-2020. Jysk este unul dintre retailerii de mobilă È™i decoraÈ›iuni interioare din Europa. Grupul desfășoară operaÈ›iuni în peste 51 de țări È™i numără în total peste 26.500 de angajaÈ›i È™i peste 3.000 de magazine.

Jysk a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 în Danemarca, în oraÈ™ul Aarhus, al doilea cel mai mare din È›ară. Cinci ani mai târziu, compania s-a extins dincolo de graniÈ›ele țării odată cu deschiderea unui magazin în Germania. Retailerul danez de mobilă È™i decoraÈ›iuni interioare comercializează o gamă de produse pentru casă È™i grădină.

Compania JYSK este deÈ›inută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu È™i alte companii, cu o cifră de afaceri anuală de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Jysk vrea să dubleze numărul de magazine, după ce a deschis a 100-a unitate din România