Lectură de 2 minute

27 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Joao Brigido a fost numit director al fabricii Philip Morris România

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Joao Brigido în funcția de manufacturing director al fabricii din România, începând din 1 august 2021. Brigido preia mandatul de la Herman Van Staalduinen, care a condus fabrica în ultimii patru ani și a fost numit new products and technologies introduction program director în cadrul Philip Morris International.

Joao Brigido s-a alăturat echipei Philip Morris Portugalia în 1999. De atunci, a deținut funcții în companii afiliate PMI în mai multe țări, inclusiv funcțiile de director operations pentru Philip Morris Coreea de Sud și director operations pentru Philip Morris Brazilia. În 2019, a fost numit director operations în cadrul Philip Morris Filipine și a condus fabricile din Batangas și Marikina.

Echipa de management a Philip Morris România e compusă din Daniel Cuevas (managing director), Joao Brigido (manufacturing director), Ruxandra Pașca (director consumer experience), Denys Strobykin (director marketing & digital), Claudiu Ilian (director commercial opperations), Stere Garofil (head of project management office), Dragoș Bucurenci (director external affairs), Denisa Cristea (head of business planning), Luminița Florea (director people & culture) și Răzvan Costi (senior legal counsel).

500 de milioane de dolari, investiția Philip Morris la Otopeni

Compania a investit peste 500 de milioane de dolari în fabrica Philip Morris România din Otopeni pentru a dezvolta capacități de producție a consumabilelor pentru IQOS, sistemul electronic de încălzire a tutunului. Peste 92% din producția de consumabile pentru IQOS a fabricii Philip Morris România este exportată în 54 de piețe de pe 5 continente.

Philip Morris România este un afiliat al Philip Morris International. Fabrica din Otopeni se numără printre cele opt fabrici din lume care produc consumabile pentru IQOS, dintre care trei sunt în Uniunea Europeană (România, Grecia și Italia).

În 30 iunie 2021, produsele fără fum dezvoltate de PMI sunt disponibile pentru vânzare în 67 de piețe în principalele orașe sau la nivel național, iar PMI estimează că aproximativ 14,7 milioane de fumători adulți din întreaga lume au trecut la IQOS și au renunțat la fumat.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Joao Brigido a fost numit director al fabricii Philip Morris România