Lectură de un minut

27 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Directorul Philip Morris International spune că firma va înceta să vândă țigări în Marea Britanie într-un deceniu

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul brandului de țigări Marlboro, spune că firma va înceta să vândă țigări în Marea Britanie în cel puțin un deceniu. CEO-ul Jacek Olczak declară că mișcarea este parte a obiectivului companiei de a trece către produsele fără nicotină, potrivit Business Insider.

Olczak a solicitat și guvernului britanic să scoată țigările în afare legii în zece ani, comparându-le cu mașinile cu motor, care sunt programate să fie interzise de a fi puse la vânzare în țară începând cu 2030, potrivit The Telegraph.

Putem vedea lumea fără țigări. Și cu cât mai repede se întâmplă, este mult mai bine pentru toată lumea. Cu regulamentul potrivit și informație se poate întâmpla în zece ani din acest moment în unele țări. Astfel putem rezolva problema odată pentru totdeauna'', a spus executivul.

Philip Morris International funcționează separat de Philip Morris USA, care produce țigările Marlboro în State și este o diviziune a American Tobacco Altria. Compania s-a separat de Philip Morris USA în 2008 și a anunțat recent planurile de a se transforma într-o companie ''smoke-free'', precum și intențiile sale de a cumpăra compania farmecutică britanică Vectura Group, care produce inhalatoare de astm.

Grupurile din Marea Britanie anti-fumat au criticat acea vânzare, acuzând companiile tobacco că încearcă să se poziționeze ele însele împotriva fumatului în timp ce încă vând produse cu tutun, potrivit The Guardian.

Anual, fumatul ucide mai mult de opt milioane de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Directorul Philip Morris International spune că firma va înceta să vândă țigări în Marea Britanie într-un deceniu