Lectură de 2 minute

08 Jul 2021 - Știri și Noutăți

eJobs: Iunie devine cea mai bună lună din acest an în privința locurilor de muncă noi. Retailul, printre cele mai căutate domenii de aplicanți

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Luna iunie devine cea mai bună lună din acest an în privința locurilor de muncă noi, în creștere cu 10% față de luna mai. Aproximativ 36.000 de joburi noi au fost puse la dispoziție luna trecută, potrivit unui comunicat de presă eJobs.

Dacă până acum cele mai multe joburi aparțineau angajatorilor din Capitală, în luna iunie, mai mult de jumătate dintre acestea au fost publicate de companiile din orașele mari de provincie: Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov.

„Piața muncii și-a revenit rapid la ritmul angajărilor de dinainte de pandemie. Companiile reconfirmă semnalele pozitive din economie și angajează masiv în toate domeniile. O schimbare a intervenit în ceea ce privește zonele care angajează cel mai mult. Până în luna iunie, Capitala și Ilfovul totalizau mai bine de jumătate dintre locurile de muncă disponibile, acolo unde, de altfel, sunt și cei mai mulți candidați. În iunie, polurile s-au schimbat, iar orașele din provincie au angajat masiv, în special cele turistice, unde industria HoReCa este în căutare de oameni pentru sezonul estival ”, spune Roxana Drăghici, head of sales eJobs România.

Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise pentru candidați, sunt Constanța, Iași și Sibiu.

Cele mai căutate locuri de muncă sunt în retail și prestări servicii

Din cele peste 1 milion de aplicări înregistrate în iunie, cele mai multe au mers către joburile din companiile de retail, sectorul de prestări servicii, cele de tip call-center/BPO, IT, finanțe & bănci, industria alimentară și turism.

Cei mai mulți candidați care vor să se angajeze fac parte din categoria entry-level (0-2 ani de experiență), fiind urmați de mid-level (2-5 ani de experiență), dar și de cele care nu au experiență de lucru.

Veste bună este că ritmul de creștere a joburilor disponibile depășește ritmul de creștere a aplicărilor. Ceea ce înseamnă că o mare parte dintre cei care și-au pierdut jobul în perioada pandemiei au reușit să reintre în câmpul muncii”, spune Roxana Drăghici.

Aproape 87% dintre aplicările lunii iunie au fost pentru joburile din România, 12,1% pentru joburile remote si 1,4% pentru cele din străinătate.

Citeste si:
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie
Magazinele nu vor fi închise în weekenduri. Marcel Ciolacu: Nu mai suntem în pandemie

eJobs, lansată în 1999, este una dintre cele mai mari platforme de recrutare din România. Cele 4,6 milioane de CV-uri și cele peste 1,3 milioane de aplicări lunare constituie cea mai mare bază de candidați activi din România. Mai mult de 2 milioane de utilizatori unici folosesc în fiecare lună serviciile platformei eJobs.ro, iar zilnic sunt actualizate 7.000 de CV-uri.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  eJobs: Iunie devine cea mai bună lună din acest an în privința locurilor de muncă noi. Retailul, printre cele mai căutate domenii de aplicanți