Lectură de 3 minute

23 Mai 2023 - Știri și Noutăți

IULIUS investește 40 de milioane de euro în cel mai mare pol de business din afara Capitalei

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Grupul IULIUS continuă investițiile în dezvoltarea proiectului mixed-use de regenerare urbană Palas și în consolidarea celui mai mare pol de business din afara Capitalei, care s-a format în centrul Iașului - peste 130.000 mp, 70 de companii multinaționale, 14.000 de angajați. Anul viitor, compania va începe dezvoltarea unei a opta clădiri de birouri clasa A, parte din ansamblul Palas Iași, cu 14 niveluri și o suprafață de 18.000 mp. Imobilul va fi construit cu eficiența unei clădiri verzi, sisteme smart de operare și presupune o investiție de aproximativ 40 milioane de euro.

 

Sursa foto: Iulius

După recenta inaugurare a Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din România, în aprilie 2023, compania IULIUS a ajuns la investiții de peste jumătate de miliard de euro realizate doar în Iași, prin cinci proiecte real estate (proiectele mixte Palas Iași și Palas Campus, Iulius Mall Iași și două concepte de retail de proximitate Family Market în zona metropolitană).

Grupul dorește continuarea investiției în regenerarea urbană a zonei centrale a orașului, cel mai amplu demers de acest tip din țară, prin dezvoltarea, ca parte a ansamblului Palas Iași (primul proiect mixed-use realizat în România), a unei noi clădiri de birouri clasa A. Va fi al optulea imobil office integrat în proiect, cu o suprafață închiriabilă de 18.000 mp, format din parter, mezanin și 10 etaje.

Construcția va fi amplasată pe strada Sfântul Lazăr din Iași (fosta locație a unei stații de carburanți) și va avea o înălțime mai mică față de cea a Palatului Culturii, astfel încât să nu se suprapună peste axul de vizibilitate al clădirii simbol dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, arteră principală a orașului. Demersul deține deja autorizația de construire, din luna septembrie a anului trecut, iar lucrările vor începe anul viitor.

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România

La fel ca întregul portofoliu IULIUS, noul proiect va fi construit pe baza principiilor green. Clădirea va beneficia de parcare subterană pe două niveluri, care va fi conectată cu parcarea subterană existentă a ansamblului, cea mai mare din România, cu peste 2.500 de locuri.

În prezent, pe segmentul office, IULIUS a creat la Iași, în ultimii zece ani, o infrastructură de spații de birouri premium de 130.000 mp, în Palas Campus și Palas Iași. Aici s-a format o comunitate de business de companii internaționale și naționale din domeniile IT, Outsourcing, automotive, asigurări și servicii, unele cu unicul lor centru din România.

Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri din România (54.000 mp office și 6.000 mp retail), a fost inaugurată recent și a presupus o investiție de peste 120 de milioane de euro. Proiectul a regenerat o zonă centrală nevalorificată într-un hub inovativ format din 13 companii din SUA, Germania, Franța, Norvegia, Elveția şi România, cu 5.000 de angajați.

Noua clădire office va fi parte din Palas Iași, o investiție de peste 320 milioane de euro până în prezent, care a avut un impact major în dezvoltarea orașului și întregii regiuni, la nivel economic, turistic și social. Palas Iași înseamnă:

Citeste si:
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă
Zara și H&M au devenit acționari majoritari ai unei companii de reciclare textilă
  • un pol de business cu şapte clădiri de birouri clasa A (peste 75.000 mp * 60 de companii * 9.000 de angajați);
  • cea mai mare destinație de shopping din nord-estul țării (peste 63.000 mp * 270 de magazine * restaurante și cafenele tematice);
  • centru de evenimente cu patru săli premium;
  • hotel de 4 stele;
  • parc de 50.000 mp, carusel, patinoar sezonier și alte facilități de timp liber;
  • cea mai mare parcare subterană din România, cu peste 2.500 de locuri.

Compania IULIUS este un dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 25 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Valorea investiţiilor realizate în România depăşeşte 1,2 miliarde de euro. Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IULIUS investește 40 de milioane de euro în cel mai mare pol de business din afara Capitalei