Lectură de 3 minute

26 Apr 2023 - Știri și Noutăți

IULIUS a semnat un parteneriat cu un investitor american pentru cele două proiecte de retail Family Market

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Cele două companii, Iulius și grupul de investiții american W&E Assets, dețin cote egale de participare pentru ambele proiecte de retail de proximitate Family Market, inaugurate în 2022, în comuna Miroslava (zona metropolitană) și în cartierul Bucium din Iași. Parteneriatul reprezintă materializarea unui obiectiv de consolidare a noului concept de retail și, totodată, a susținerii planurilor de dezvoltare în real estate-ul autohton. 

 

Sursa foto: Iulius

W&E Assets este un parteneriat de investiții fondat de Cocanougher Family Office, cu operațiuni în Statele Unite ale Americii, și antreprenorul ieșean în industria tech Ilie Ghiciuc. Cocanougher Family Office investește în diverse domenii, preponderent în Texas, de la dezvoltări real estate comerciale și rezidențiale, operațiuni agricole și din sfera resorturilor, până la construcția conductelor industriale, redevențe în domeniul resurselor minerale, tehnologie și investiții în bursă.

Partea română a W&E Asset este reprezentată de Ilie Ghiciuc, antreprenor originar din Iași și fondator al companiei tech Thinslices, înființată acum mai bine de 10 de ani, care are în prezent operațiuni în Iași, Berlin, Lisabona și Londra.

Recent intrat pe piața din România, W&E Assets are planuri de extindere în Europa, vizând investiții cheie în retail, energie și alte industrii.

Proiectele Family Market vor fi administrate în continuare de aceeaşi echipă de specialişti în property management din cadrul grupului IULIUS.

Sub conceptul Family Market sunt dezvoltate două proiecte de retail de proximitate, în județul Iași, ambele presupunând o investiție totală de peste 24 milioane de euro.

Proiectele inaugurate anul trecut au suprafețe de aproximativ 6.000 mp de retail fiecare, adresându-se unui areal cu 30.000 – 40.000 de locuitori și având la bază relevanța mixului de shopping, accesibilitatea și eficientizarea timpului.

Mixul propus include supermarket Auchan, brandul fashion Sinsay, McDonald's Drive Thru (doar în Family Market Bucium) și o serie de antreprenori și producători locali și naționali, selectați în funcție de așteptările exprimate de comunitățile în mijlocul cărora s-au dezvoltat proiectele.

Citeste si:
Polonezii de la LPP inaugurează două magazine în Colosseum Mall
Polonezii de la LPP inaugurează două magazine în Colosseum Mall

Astfel, în cele două proiecte se găsesc de la florărie, băcănie, patiserie, carmangerie, restaurante, până la piese auto, frizerie și servicii necesare zilnic.

Proiectele includ spații verzi, cu arbori maturi și plante decorative, ce contribuie la reducerea amprentei de carbon. În același timp, sunt ușor de accesat, atât pe jos, cât și cu bicicleta sau mașina, datorită soluțiilor de mobilitate implementate, având amenajate spații de parcare pentru autoturisme, pentru biciclete, precum și stații de încărcare pentru vehicule electrice.

W&E Assets este un parteneriat de investiții fondat de Cocanougher Family Office și antreprenorul ieșean Ilie Ghiciuc. Principalele produse, servicii și operațiuni de business ale Cocanougher Family Office se bazează pe investiții în real estate – dezvoltări comerciale și rezidențiale, operațiuni agricole, operațiuni din sfera resorturilor și golf, construcție și întreținere a conductelor, redevențe în domeniul resurselor minerale, tehnologie, investiții în bursă și alte mecanisme financiare.

Compania IULIUS, dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, are o experiență de peste 25 de ani în real estate și este prezent în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  IULIUS a semnat un parteneriat cu un investitor american pentru cele două proiecte de retail Family Market