Lectură de 3 minute

27 Sep 2022 - Știri și Noutăți

HORNBACH a investit peste 32 de milioane de euro într-un magazin nou, la Constanța

Otilia Caloian

Abonează-te pe  

HORNBACH, unul dintre principalii jucători ai pieței europene de materiale de construcții și grădinărit, își extinde rețeaua națională cu un nou magazin, în Constanța, în urma unei investiții de peste 32 de milioane de euro.

Situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 158, cel de-al nouălea magazin al Grupului HORNBACH în România se întinde pe o suprafață totală de vânzare de 20.000 mp, din care fac parte și departamentul Grădină, cu 5.000 mp, dar și Drive In, cu 6.600 mp, unde clienții au acces direct la raft cu mașina proprie.

Investiția în magazinul din Constanța a fost de peste 32 de milioane de euro, ducând investițiile totale ale companiei în România la 234,2 milioane de euro, în cei 15 ani de prezență pe piața românească de profil.

„Decizia de a extinde rețeaua națională HORNBACH cu un magazin în Constanța a fost determinată de faptul că acest oraș are o evoluție economică pozitivă și un potențial constant de dezvoltare. Constanța este un oraș cu peste 300.000 de locuitori, cărora HORNBACH le oferă un sortiment vast de produse ce respectă standardele de calitate germană, la un raport excelent calitate-preț. În plus, magazinele noastre vin în întâmpinarea nevoilor clienților cu o serie de servicii, cum sunt cele de montaj, debitare lemn, confecționare perdele, înrămat tablouri și mixat vopsele“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH România.

Magazinul HORNBACH din Constanța pune la dispoziția clienților un sortiment vast de produse destinate construcției și amenajării spațiilor interioare și exterioare. Categoriile principale de produse care se regăsesc în magazin sunt: materiale de construcții, prefabricate și pardoseli, electro și corpuri de iluminat, feronerie, scule și unelte, produse pentru amenajarea băilor și bucătăriilor, plăci ceramice, vopsele, perdele și covoare. De asemenea, în zona Grădină și Zoo clienții găsesc produse pentru animalele de companie și acvaristică, dar și produse necesare amenajării grădinii și petrecerii timpului liber: plante de interior și exterior, substrat și îngrășăminte, ghivece, garduri, mobilier de grădină și grătare.

„Filozofia noastră este orientată atât către interesele clienților care doresc să realizeze proiecte pe cont propriu, dar și către cei care aleg să implice meșteri, designeri, arhitecți sau alți profesioniști din domeniu“, adaugă Mugurel-Horia Rusu, Director General HORNBACH România.

Programul de funcționare al magazinului HORNBACH din Constanța este de luni până sâmbătă, între orele 08.00 și 21.00, iar duminica de la 08.00 la 19.00.

În ceea ce privește zona Drive In, aceasta va fi deschisă de luni până sâmbătă, între 07.00 și 21.00, iar duminică în intervalul 08.00-19.00.

Grupul HORNBACH este un concern DIY independent, condus de o familie, sub egida HORNBACH Holding AG & Co. KGaA, care este listat la bursă și reprezentat în SDAX. HORNBACH Baumarkt AG, cea mai mare societate afiliată, operează 168 de magazine de materiale de construcții și grădinărit, două magazine specializate și magazine online în nouă țări europene. Din concern fac parte, de asemenea, HORNBACH Baustoff Union, un retailer regional de materiale de construcții cu 39 de locații în sud-vestul Germaniei și în Franța, și HORNBACH Immobilien AG, care dezvoltă proprietăți imobiliare cu destinație comercială pentru grup. În exercițiul financiar 2021/22 (data încheierii exercițiului financiar: 28 februarie 2022), Grupul HORNBACH a realizat o cifră de afaceri netă de 5,9 miliarde de euro, fiind astfel unul dintre cei mai mari cinci retaileri de materiale de construcții și grădinărit din Europa. Concernul are aproximativ 25.000 de angajați.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  HORNBACH a investit peste 32 de milioane de euro într-un magazin nou, la Constanța