Lectură de 3 minute

29 Jul 2022 - Știri și Noutăți

Gebrüder Weiss își extinde conexiunile pe Noul Drum al Mătăsii

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Furnizorul de servicii de transport și logistică se concentrează din ce în ce mai mult pe Coridorul de Mijloc al rutei comerciale istorice/Centrele logistice din Tbilisi și Almaty care servesc ca hub-uri pentru transporturile internaționale și regionale de mărfuri

Având în vedere creșterea constantă a cererii, Gebrüder Weiss extinde numărul de conexiuni de transport pe Noul Drum al Mătăsii pentru a transporta mărfuri între Europa, Turcia și China. Accentul este pus pe rutele de-a lungul Coridorului de Mijloc al rutei comerciale istorice care traversează Turcia, Georgia, Azerbaidjan și Kazahstan până în China.

Această rută este mai scurtă din punct de vedere geografic și este conectată direct cu serviciile pe care Gebrüder Weiss le operează în fiecare zi între Europa de Vest și de Sud-Est, Turcia și Tbilisi (Georgia). Centrele logistice Gebrüder Weiss din Tbilisi și Almaty (Kazahstan) vor servi, în viitor, drept hub-uri pentru transportul de mărfuri, de unde acestea vor fi apoi transportate rutier, maritim sau feroviar de-a lungul Noului Drum al Mătăsii, printre alte rute, către țările din Asia Centrală sau chiar până în China.

Compania se pregătește pentru o creștere bruscă a cererii de servicii de transport și, de acum înainte, va oferi mai multe transporturi cu camioane pe această rută.

„Ne așteptăm să crească cererea de transport rutier pe măsură ce China își redeschide granițele, după ce le-a închis din cauza coronavirusului. Faptul că avem contracte pe termen lung cu parteneri regionali de încredere înseamnă că putem oferi clienților noștri soluții de transport, servicii regulate și timpi de livrare acceptabili”, spune Thomas Moser, Director și Manager regional Black Sea/CIS la Gebrüder Weiss.

Gebrüder Weiss sprijină operațiunile industriale și comerciale de pe piețele în creștere de-a lungul rutei comerciale tradiționale cu soluții de transport și logistică de mai bine de 20 de ani, folosindu-și propriile filiale din Turcia, Georgia, Armenia, Uzbekistan, Kazahstan și China. De aici Gebrüder Weiss realizează conexiuni directe între Europa și Asia, dar oferă servicii și în interiorul și între țările din Asia Centrală. Aceste servicii includ transporturi cu camioane și feroviare, transport aerian și maritim, vămuire, logistica depozitării și e-fulfillment.

”Suntem încântați și susținem demersurile de dezvoltare a conexiunilor de transport pe Noul Drum al Mătăsii, fiind o reală oportunitate ca România să devină, de asemenea, un hub important pentru fluxul mărfurilor către și dinspre Asia”, a declarat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

Despre Gebrüder Weiss în România

Citeste si:
Cum arată bankingul digital astăzi?
Cum arată bankingul digital astăzi?

Prezentă în România încă din anul 1994, Gebrüder Weiss se bazează pe o infrastructură națională de hub-uri logistice situate în București, Arad, Sibiu, Cluj, Bacău, Brașov, Constanța și Craiova. Compania oferă soluții logistice inteligente pentru clienții săi și asigură servicii flexibile de distribuție prin transport rutier, feroviar, aerian și maritim.

Din 2018, compania a lansat în România şi un serviciu de livrări la domiciliu, axat pe comenzile de marfă tip cargo - Home Delivery, iar în 2020 a deschis un hub logistic dedicat acestui serviciu, de unde sunt gestionate operațiunile de cross-docking, terminalul deservind întreaga țară.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Gebrüder Weiss își extinde conexiunile pe Noul Drum al Mătăsii