Lectură de 2 minute

10 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Fabrica de folii de aluminiu Alufix, din Brașov, a fost cumpărată de compania ucraineană Biosphere Corporation

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Biosphere, unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de bunuri de uz casnic, igienă și produse de uz profesional pentru segmentul away-from-home din Europa de Est și Asia Centrală, anunță achiziția fabricii Alufix, printr-o investiție majoră pe piața din România. 

Sursa foto: Alufix Romania/ Facebook

Alufix, deținută de un holding austriac, este o companie de producție renumită la nivel internațional, care operează în România din anul 2003. Aceasta este specializată în producția de folii de aluminiu, hârtie de copt, pungi și alte produse de bucătărie și catering, cu sediul în Făgăraș, județul Brașov.

Prin această achiziție, Biosphere își consolidează poziția pe piața globală, extinzându-și producția în România. Compania este înființată în anul 1997, iar produsele acesteia sunt vândute azi în peste 20 de țări din întreaga lume, mărcile “FrekenBok” și “Smile” fiind lideri ai segmentelor lor.

În procesul de achiziție, început în vara anului trecut și finalizat recent, Biosphere a fost asistată legal de avocații ONV LAW, specializați în tranzacții M&A.

Investițiile cu capital străin în România își continuă parcursul ascendent, pentru al doilea an la rând. Doar în luna februarie, țara noastră a atras investiții totale în capital social în valoare de 103 mil. euro, potrivit datelor Oficiului Național al Registrul Comerțului analizate de Casa de Avocatură ONV LAW.

ONV LAW este una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală. Fondată în anul 2000, aceasta asigură Presedinția pentru Europa a rețelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reunește 95 de societăți independente și peste 1.500 de avocați din toată lumea. De asemenea, casa de avocatură este membră a rețelei juridice globale Interlaw, ce reunește peste 8.000 de avocați din peste 150 de orașe din lume. ONV LAW acordă consultanță juridică clienților privați și instituționali în domenii precum achiziții publice și concesiuni, market entry, dreptul aviației și infrastructură aeroportuară, dreptul societar, dreptul muncii, dreptul concurenței, dreptul mediului, precum și dreptul digital.

Citeste si:
Kaufland inaugurează un nou magazin în România și creează 80 de locuri de muncă
Kaufland inaugurează un nou magazin în România și creează 80 de locuri de muncă
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Fabrica de folii de aluminiu Alufix, din Brașov, a fost cumpărată de compania ucraineană Biosphere Corporation