Lectură de un minut

28 Sep 2022 - Știri și Noutăți

Danish Crown reduce capacitatea de abatorizare, din cauza lipsei animalelor

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

Costurile ridicate de producție i-au determinat pe mulți crescători de animale să-și închidă fermele, ceea ce a dus la restrângerea activității în cazul abatoarelor, cum este cazul Danish Crown din Danemarca.

Sursa foto: Danish Crown

Crescătorii de porci din Danemarca, unul din principalii jucători pe piață, și-au redus serios efectivele de porci la îngrășare sau chiar au început să renunțe la creșterea animalelor, din cauza prețurilor mari la energie și furaje, în special. Urmarea: s-au redus semnificativ sacrificările de animale în abatoarele din țară.

Cconducerea Danish Crown a anunțat deja oficial că intenționează să-și reducă activitatea la două dintre abatoarele, Sæby și Ringsted, urmând să fie concediați peste 350 de muncitori.

Danish Crown și-a mărit serios capacitatea de abatorizare în urmă cu doi ani, pe fondul creșterii ofertei din piață, din cauza pestei porcine din Germania. Atunci, au fost înființate sute de noi locuri de muncă în abatoarele sale. Între timp, însă, situația s-a schimbat radical, iar din cauza costurilor ridicate cu furajele și energia, crescătorii au fost nevoiți să închidă fermele, lăsând abatoarele fără materie primă.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Danish Crown reduce capacitatea de abatorizare, din cauza lipsei animalelor