Lectură de 3 minute

26 Jan 2022 - Știri și Noutăți

Complice.ro: Creștere cu peste 30% a cifrei de afaceri în 2021. Bugetul mediu alocat premiilor și cadourilor experiențiale este de 297 euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Complice.ro, magazin online de premii și cadouri experiențiale, a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 160.000 de euro, marcând o creștere cu 30% față de anul precedent, datorită ratei ridicate de adopție a noilor produse și a creșterii numărului de clienți cu 85%, un indicator record pentru companie. 

Anul 2021 a fost marcat de o mai mare deschidere din partea clienților către experiențe, atât pe segmentul corporate, cât și persoane fizice. Numărul comenzilor aproape s-a dublat față de anul trecut, iar valoarea medie a acestora se situează la 297 euro.

Complice.ro marchează cel mai bun an pe segmentul rezidențial, cu o creștere de 85% în privința numărului de clienți. Aceștia au achiziționat în 2021 mai multe experiențe de dezvoltare personală, de wellness, dar și experiențele de driving pe circuit, air-yoga sau zbor cu moto-deltaplanul ori avionul de mici dimensiuni.

Cele mai preferate cadouri experiențiale

Din topul experiențelor la nivel de an, se remarcă o preferință pentru cadourile ce implică adrenalină, cele de tip virtual – pilotarea unui avion sau escape room creat în propria casă -, experiențe de tip gourmet – degustări private de vin, la crame, de whiskey sau ateliere de bere craft -, de relaxare și travel – excursii cu mini-camperul sau autorulota, escapade urbane în propriul oraș, combinate cu workshopuri private de yoga, pictură, storytelling sau SPA.

Pachetele Flexibox, preferate de clienții corporate

Pachetele flexibile, cu mai multe experiențe din care destinatarul o alege pe cea preferată, într-un buget predefinit, Flexibox, au reprezentat o opțiune și pentru clienții din segmentul corporate, care le-au oferit angajaților în cadrul programelor de reward&recognition sau partenerilor de afaceri. La nivel general, valoarea medie a comenzii pachetelor FlexiBox a fost de 156 euro, pachetele fiind adoptate de 28% dintre clienții.

Retail jobs

Pachetele predefinite, care conțin anumite experiențe alese de cei care le oferă ca premii sau cadouri, au generat la nivelul întregului an 68% din comenzile totale și 76% din cifra de afaceri, iar comanda medie a fost 330 euro.

În corporate, bărbații cheltuie cu 40% mai mult decât femeile

La nivelul întregului an, proporția clienților corporate se menține la nivel asemănător cu anii precedenți. În ceea ce privește clienții din segmentul residential, cele mai multe comenzi sunt făcute de femei, cu vârsta între 30 și 50 de ani. În ceea ce privește valoarea comenzii medii, bărbații cheltuiesc pe cadouri experiențiale la fel de mult ca femeile când vine vorba despre cadouri individuale, oferite de persoane fizice - cu o medie de 149 euro/cadou. În corporate însă, managerii bărbați alocă pentru experiențe un buget cu 40% mai mare decât femeile manager, respectiv 1.425 euro, față de 1.004 euro.

Comenzile plasate de clienții recurenți reprezintă mai mult de o treime din totalul comenzilor înregistrate anual, respectiv 37% din total comenzi și 50% din venituri. Acesta a fost și motivul pentru care Complice.ro a lansat în a doua parte a lui 2021 un serviciu nou – abonamentele pentru cadouri experiențiale care oferă, pe lângă un buget acumulat lunar, alerte personalizate și consultanță pentru alegerea cadourilor perfecte.

Citeste si:
Studiu Limitless: cum se schimbă comportamentul de consum al românilor
Studiu Limitless: cum se schimbă comportamentul de consum al românilor

„Ne bucurăm că am încheiat 2021 cu rezultate peste așteptări și chiar peste nivelul din 2019. Ne așteptam la o revenire pe segmentul rezidențial, care a avut cel mai mult de suferit pe fondul restricțiilor și evoluției epidemiologice în 2020, însă aceasta a depășit estimările inițiale. Pentru acest an ne dorim să menținem ritmul de creștere, continuând să investim într-un portofoliu de experiențe actual, cu componente noi”, a precizat Oana Pascu.

Complice.ro este un magazin online specializat în cadouri și recompense experiențiale. Pachetele de experiențe sunt orientate atât către zona de business (oferind un portofoliu de tool-uri alternative de reward, recognition și incentive pentru angajați, clienți și parteneri de afaceri, dar și soluții creative pentru evenimentele corporate), cât și către zona residential (experiențe de dezvoltare personală, relaxare și adrenalină) pentru cei care își doresc să depășească sfera cadourilor-obiect.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Complice.ro: Creștere cu peste 30% a cifrei de afaceri în 2021. Bugetul mediu alocat premiilor și cadourilor experiențiale este de 297 euro