Lectură de 3 minute

24 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari, planuri de investiții de 10 milioane lei pentru fertilizanți organici

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

CICh Năvodari a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 300 milioane lei, în creștere cu 70% față de 2021. Compania va implementa în 2023 o nouă instalație de granulare, parte a unui plan mai amplu de investiții de cca 10 milioane lei. Aproximativ 80% din cererea de îngrășăminte a fost generată de fermierii români, în timp ce 20% a fost destinată exportului.

Pentru perioada următoare, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari (CICh) Năvodari are planificate investiții de aprox. 10 milioane de lei în extinderea capacității de producție, instalarea de noi echipamente atât pentru producția de îngrășăminte solide cât și lichide, precum și în cercetare-dezvoltare, pentru a lansa produse noi și eficiente pentru fermieri.

Prima etapă a acestui plan de investiții, o nouă instalație de granulare care va permite lansarea unei noi game de fertilizanti de tip organo-minerale.

Ne vom concentra și pe dezvoltarea de noi produse inovatoare din perspectiva schimbărilor climatice și efectelor acestora asupra agriculturii. Scopul nostru este să furnizăm fermierilor produse de înaltă calitate, care să îi ajute să-și optimizeze producția și să gestioneze provocările climatice, astfel contribuind la dezvoltarea durabilă a sectorului agricol în regiunea noastră.

Mihai Aniței, Director General al CICh Năvodari.

Cea mai mare cerere pentru îngrășămintele combinatului a venit din partea fermierilor români, iar o proporție de 20% din producție a fost destinată exportului către Republica Moldova și Bulgaria, țări în care compania exportă de peste 5 ani.

Strategia de dezvoltare pentru perioada următoare include dezvoltarea exportului dar și lansarea unor produse pe segmente mai puțin explorate ale pieței, cum ar fi îngrășămintele bio și cele organo-minerale.

Combinatul are ca obiectiv consolidarea cotei de piață câștigate în anii precedenți, astfel că în 2023, an considerat unul dintre cei mai dificili de până acum, este estimată o creștere de 15% a cifrei de afaceri.

Citeste si:
Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul 
Pringles anunță schimbări importante: ce se întâmplă cu ambalajul 

În prezent, Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic și dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone. Combinatul are o rețea de cale ferată proprie conectată la rețeaua feroviară națională, precum și acces la porturile Năvodari, Ovidiu și Constanța.

Aproximativ 250 de persoane sunt implicate în activitatea CICh, dintre care 150 sunt angajați ai companiei, iar restul sunt colaboratori permanenți. Echipa comercială CICh este formată din 40 de consultanți, care activează în toate regiunile țării.

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este o companie românească producătoare de îngrășăminte pe bază de tehnologii. În ultimii ani, CICh a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România: îngrășămintele pe bază de azot cu degajare controlată a părții de azot amoniacal – gama NG și îngrășămintele pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor și conținut de extracte humice, gama Nutri-top. Cele mai recente game de produse lansate în piață sunt Terram și Nutrifolium ce cuprind o serie de fertilizanți cu aplicare foliară și biostimulatori pentru plante.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari, planuri de investiții de 10 milioane lei pentru fertilizanți organici